BiH
128

Danas posljednji ispraćaj poginulih vojnika Armina Salkića i Nedeljka Radića

Piše: M. N.
Vojnici Oružanih snaga BiH Armin Salkić i Nedeljko Radić, koji su ubijeni u terorističkom napadu izvršenom u srijedu navečer u sarajevskom naselju Rajlovac, danas će biti sahranjeni u svojim rodnim mjestima.

Kako saznaje Klix.ba, dženaza Arminu Salkiću bit će klanjana u Vitezu u 14:30 sati na mjesnom groblju Preočica, dok će sahrana Nedeljku Radiću biti u 14:00 sati na gradskom pravoslavnom groblju u Nevesinju.

Armin Salkić rođen je 8. augusta 1989. godine u Vitezu i nije bio oženjen. Nedeljko Radić rođen je 27. decembra 1981. godine u Nevesinju, a živio je u Vogošći. Bio je oženjen i otac maloljetnog djeteta. Oba pripadnika Oružanih snaga BiH bili su pripadnici Brigade Taktičke podrške, bataljona Vojne policije na formacijskim mjestima vozača.

Salkić i Radić ubijeni su u napadu koji je izvršio Enes Omeragić u srijedu oko 19:30 sati. Vojnik Dževad Ljukovica je zadobio lakše povrede, a lakše su povrijeđena i dvojica putnika u GRAS-ovom autobusu na koji je Omeragić pucao. Krvavi pohod okončao je samoubistvom.