{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neprihvatljiva nova poskupljenja

S
30.7.2012. u 17:15
2
12
Neprihvatljiva nova poskupljenja
2
Neprihvatljiva nova poskupljenja
Savez samostalnih sindikata BiH najoštrije osuđuje najavljena poskupljenja, jer bi svako naredno povećanje cijena umanjilo i tako nizak standard radnika.
"Krajnje vrijeme je da se robne rezerve stave u funkciju građana i radnika, odnosno da budu korištene za ono za šta su namijenjene", nvode iz Sindikata i ističu da podržavaju i eventualno novo zaduženje BiH kod MMF-a ukoliko je to jedini način da se pomogne industriji i da se pokrene razvoj BiH.

U Sindikatu smatraju da će korištenje kreditnih sredstava za bilo koju drugu svrhu biti samo dodatno jačanje omče oko vrata radnika koji i ovako nemaju dovoljno sredstava za dostojanstven život.

"Savez ni u kom slučaju neće odustati od borbe za očuvanje dostignutog nivoa prava radnika. Nikakav aranžman sa bilo kojom finansijskom institucijom ne smije uticati niti rezultirati umanjenjem tih prava. Jedino što je pozitivno u tim aranžmanima je zahtjev da se smanji rastrošnost institucija i pojedinaca u BiH“, navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata najavljuju da će u narednom periodu, u skladu sa odlukama svojih organa, pokrenuti aktivnosti koje će biti nastavak protesta upozorenja održanog u maju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: