{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nema reda i mira ako se Hrvati ne budu osjećali ravnopravno"

F
13.5.2011. u 15:37
0
6
"Nema reda i mira ako se Hrvati ne budu osjećali ravnopravno"
0
"Nema reda i mira ako se Hrvati ne budu osjećali ravnopravno"
Dragan Čović
U BiH se neće moći napraviti red i mir ako se Hrvati ne budu osjećali ravnopravno, izjavio je danas predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović podnoseći izvješće o radu te stranke na njezinom XI. saboru u Mostaru.
On je poručio svima onima koji odlučuju o BiH da su uzaludni pokušaji njezina pravljenja bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda u vlasti jer je to, kako je kazao, propast BiH.

Po Čovićevim riječima, dno je političke mudrosti ono što je napravljanjo u Srednobosanskoj županiji. "To je potpaljivanje fitilja pod temeljima BiH", istaknuo je Čović.

On je zahvalio Republici Hrvatskoj što odvajaju dovoljno vremena i pozornosti za rješavanje problema hrvatskog naroda u BiH.

"Mi vam ne želimo biti teret na putu ka Europskoj uniji. Želimo da idući mjesec završite pregovore", poručio je Čović.

On je još jednom ponovio kako se BiH od potpisivanja Daytonskog sporazuma naovamo trenutno nalazi u najvećoj krizi te da se ona neće riješiti postojećim ustavom.

Podnoseći izvješće o radu HDZ-a BiH između dva sabora, Čović je istaknuo kako je prije 4 godine ta stranka brojila 15 000 članova, a da ih danas ima 26 136, i to uglavnom mladih ljudi.

On je naveo kako su izgradili Dom HDZ-a BiH te utemeljili Političku akademiju te stranke te najavio da će u ovoj godini biti uspostavljen i TV kanala na hrvatskom jeziku.

Po Čovićevim riječima, za 4 godine trebalo im je više od devet miliona konvertibilnih maraka za sve poslove koje su uradili.

Prisutnima na Saboru obratio se, uz ostale, dopredsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž, kazavši kako su nesuglasice dviju stranaka ostavili iza sebe da bi došli do zajedničkog cilja pune slobode i jednakopravnosti naroda.

Tajnik HDZ-a Hrvatske Branko Bačić čestitao je vodstvu HDZ-a BiH na velikoj pobjedi ostvarenoj na proteklim općim izborima.

"U ime predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, želim vam reći da Vlada RH i HDZ podupire i stoji uz vas kada je u pitanju ustavna jednakopravnost Hrvata", kazao je Bačić.

"Podržavamo održavanje Sabora i usvojenu Rezoluciju (s Hrvatskog narodnog sabora), koja je na tragu spasa BiH", kazao je na kraju Bačić.

Sabor HDZ-a BiH još je u toku. Usvojen je Statut stranke, a u nastavku se očekuje izbor predsjednika, zamjenika i potpredsjednika stranke te članova Predsjedništva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: