{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema obustave nastave u Kantonu Sarajevo

14.5.2014. u 22:00
534
38
Nema obustave nastave u Kantonu Sarajevo
534
Nema obustave nastave u Kantonu Sarajevo
U povodu alarmantne situacije na području Kantona Sarajevo izazvane obilnim padavinama i plavljenjem pojedinih područja Kantona Sarajevo, Vlada KS održala je večeras 26. vanrednu sjednicu na kojoj je, između ostalog, zaključeno da direktori škola na području KS samostalno donesu odluke o daljem odvijanju nastave.
Kako je za Klix.ba rekla Lamija Bojadžić, šefica Press službe Vlade KS, direktori škola će uz konsultacije sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS samostalno procijeniti sigurnosnu situaciju i skladu s njom donijeti odluku o obustavi nastavnog procesa.

Na večerašnjoj sjednici komandant Štaba civilne zaštite KS Zlatko Petrović i direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Mustafa Kovač informisali su članove Vlade o aktuelnoj situaciji na terenu te o svim informacijama koje je Operativni centar Štaba civilne zaštite prikupio u toku današnjeg dana.

Naglašeno je da su nadležni subjekti u ugroženim zonama dužni u narednom periodu poduzeti sve mjere zaštite stanovništva i materijalnih dobara od poplava, a s tim ciljem Štab civilne zaštite KS će nastaviti sa koordinacijom komunalnih javnih preduzeća. Kako bi se zaštitila komunalna infrastruktura i najugroženiji riječni tokovi svoj puni doprinos moraju dati i štabovi civilne zaštite komunalnih javnih preduzeća.

Također, Vlada zahtijeva od JP "Autoceste FBiH“ da utvrdi i evidentira sve kritične tačke hidronivelacije nastale izgradnjom Sarajevske obilaznice kao i da ih u nastavku izgradnje otkloni.

Na osnovu procjene Štaba civilne zaštite KS Vlada će pratiti i poduzimati sve potrebne mjere na zaštiti od poplava a u skladu sa aktuelnom situacijom i informacijama sa terena. O stanju na područjima najugroženijim trenutnim poplavama, kao i poduzimanju mjera na zaštiti stanovništva i materijalnih dobara javnost će blagovremeno obavještavati Štab civilne zaštite putem Operativnog centra.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: