{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za sada nema prekida nastave u Kantonu Sarajevo

15.5.2014. u 12:52
106
7
Za sada nema prekida nastave u Kantonu Sarajevo
106
Za sada nema prekida nastave u Kantonu Sarajevo
Doglodi (Foto: Feđa Krvavac/klix.ba)
Bez obzira na poplave odziv djece u školama u Kantonu Sarajevo je zadovoljavajući, rečeno je za Klix.ba u Ministarstvu obrazovanja.
"Tu prvenstveno mislimo na srednje škole, jer djeca iz udaljenih naselja koja su poplavljena i dolaze u centar grada u školu. Obustava nastave nije bilo. Jučer je u nekim dijelovima KS bila skraćena nastava. Shodno instrukcijama koje je Ministarstvo dalo jučer direktorima osnovnih i srednjih škola, oni i postupaju tako da djecu koja žive daleko puste ranije kućama", kazala je za Klix.ba Lamija Husić, stručna savjetnica za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

Djeca koja se ne pojave u školi u drugoj smjeni zbog toga što žive u ugroženim područjima će dobiti opravdane školske sate, pojašnjavaju u Ministarstvu.

"Mi u ovom trenutku još uvijek nemamo proglašeno vanredno stanje, odnosno stanje elementarne nepogode u Kantonu Sarajevo, ako do toga dođe onda se eventualno može donijeti odluka o obustavljanju nastavnog procesa. Nigdje nije situcija takva da bi nastavni proces bio ugrožen. Prema našim saznanjima sa terenima od predškolskih ustanova je jedino vrtić 'Pčelica' onesposobljen i djeca su prebačena u vrtić 'Biseri' na Kovačima", kaže Husić.

Jedino je Osnovna škola Srednje za sutra najavila da neće imati nastavu, jer se rijeka koja se nalazi u neposrednoj blizini izlila.

Šesta osnovna škola i Osnovna škola Dobroševići jučer nisu imale nastavu u popodnevnoj smjeni.

Ukoliko dođe do prekida nastave u KS ili u dijelovima KS roditelji, djea i nastavnici će biti na vrijeme obaviješteni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: