{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak suđenja Karadžiću nakon preslušavanja Mladićevih snimaka

S
17.8.2010. u 07:09
0
3
Nastavak suđenja Karadžiću nakon preslušavanja Mladićevih snimaka
0
Nastavak suđenja Karadžiću nakon preslušavanja Mladićevih snimaka
Radovan Karadžić (Foto: Reuters)
U Haškom tribunalu sutra se nastavlja suđenje bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, po optužnici za genocid, zločin protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH od 1992. do 1995. godine.
Sudsko vijeće još nije donijelo odluku po zahtjevu odbrane od prošlog utorka da se postupak obustavi na tri sedmice i timu odbrane da dovoljno vremena za upoznavanje sa sadržajem traka nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) generala Ratka Mladića, zaplijenjenih u stanu njegove supruge u Beogradu u martu ove godine.

Materijal je odbrani objelodanjen 4. avgusta, a sadrži 93 audio trake, 10 video kaseta, dva CD-a i osam DVD-a.

Uoči početka trosedmične sudske pauze ispitan je svjedok optužbe Ekrem Suljević, koji je u toku rata bio pripadnik Odjeljenja za kontadiverzionu zaštitu MUP BiH, a Karadžić tek treba da završi unakrsno ispitivanje.

Tužilaštvo je najavilo da ove nedjelje namjerava da sasluša tri nova svjedoka: britanskog oficira Richarda Mola, nekadašnjeg vojnog posmatrača UN u Sarajevu, eksperta britanske vojske za minobacačke projektile Richarda Higsa, ranije svjedoka na suđenju generalu Dragomiru Miloševiću, te istražioca Tužilaštva Tomaša Blaščika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: