{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak suđenja Karadžiću nakon preslušavanja Mladićevih snimaka

S
17.8.2010. u 07:09
0
3
Nastavak suđenja Karadžiću nakon preslušavanja Mladićevih snimaka
0
Nastavak suđenja Karadžiću nakon preslušavanja Mladićevih snimaka
Radovan Karadžić (Foto: Reuters)
U Haškom tribunalu sutra se nastavlja suđenje bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, po optužnici za genocid, zločin protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH od 1992. do 1995. godine.
Sudsko vijeće još nije donijelo odluku po zahtjevu odbrane od prošlog utorka da se postupak obustavi na tri sedmice i timu odbrane da dovoljno vremena za upoznavanje sa sadržajem traka nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) generala Ratka Mladića, zaplijenjenih u stanu njegove supruge u Beogradu u martu ove godine.

Materijal je odbrani objelodanjen 4. avgusta, a sadrži 93 audio trake, 10 video kaseta, dva CD-a i osam DVD-a.

Uoči početka trosedmične sudske pauze ispitan je svjedok optužbe Ekrem Suljević, koji je u toku rata bio pripadnik Odjeljenja za kontadiverzionu zaštitu MUP BiH, a Karadžić tek treba da završi unakrsno ispitivanje.

Tužilaštvo je najavilo da ove nedjelje namjerava da sasluša tri nova svjedoka: britanskog oficira Richarda Mola, nekadašnjeg vojnog posmatrača UN u Sarajevu, eksperta britanske vojske za minobacačke projektile Richarda Higsa, ranije svjedoka na suđenju generalu Dragomiru Miloševiću, te istražioca Tužilaštva Tomaša Blaščika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: