{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastava u svim školama na području Kantona 10 počinje 20. februara

F
18.2.2012. u 14:36
0
9
Nastava u svim školama na području Kantona 10 počinje 20. februara
0
Nastava u svim školama na području Kantona 10 počinje 20. februara
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Dogovorom Štaba Civilne zaštite Kantona 10 i Ministarstva nauke, prosvjete, kulture i sporta odlučeno je da nastava u svim školama na području tog kantona počne u ponedjeljak, 20. februara, potvrđeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Kantona 10.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U saopćenju se ističe kako je jučer u Sarajevu održan sastanak Federalnog štaba Civilne zaštite sa svim kantonalnim štabovima Civilne zaštite, a tema sastanka je bila razmatranje provedbe zapovijedi Federalnog štaba civilne zaštite, analiza stanja, poduzete mjere, procjena situacije za poduzimanje narednih mjera na sanaciji nastalih šteta, te osiguranje sredstava za te namjene.

Razmatrano je, kako se navodi, i pitanje o prestanku važenja Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće uzrokovane velikim snježnim oborinama i niskim temperaturama na području Federacije BiH i kantona.

Konstatirano je da Odluka ostaje na snazi na području Federacije BiH do početka iduće sedmice, kada će Federalni štab Civilne zaštite razmatrati novonastalu situaciju i odlučiti o prestanku važenja ove odluke. Isto tako i Štab Civilne zaštite Kantona 10 će procijeniti situaciju i početkom sljedeće sedmice donijeti svoju odluku, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: