{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Proglašeno stanje prirodne nesreće i u Sarajevu

S
4.2.2012. u 15:28
4.2.2012. u 17:20
0
82
Proglašeno stanje prirodne nesreće i u Sarajevu
0
Nakon dvije održane sjednice Vlada Kantona Sarajevo je na trećoj, hitnoj telefonskoj, sjednici donijela odluku o proglašenju prirodne i druge nesreće, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u Kantonu.
Stanje prirodne i druge nesreće je proglašeno danas i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, kao i u još nekim općinama u Federaciji BiH. Vlada Federacije BiH još uvijek nije donijela ovakvu odluku za područje cijelog entiteta. Vanredno stanje je proglašeno i na Palama, a ministar unutrašnjih poslova RS-a je rekao da za takvom odlukom još uvijek nema potrebe, bar kada je u pitanju cijeli entitet.

Iz KS kažu da stanje prirodne i druge nesreće znači da su sve ingerencije i odgovornost na Štabu CZ Kantona Sarajevo i svih javnih sektora. Civilna zaštita može koristiti i materijalna dobra i ljudske resurse, kako bi se počistio snijeg te normalizovao saobraćaj.

Visina snijega u glavnom gradu BiH je više od metar, a padavine još uvijek ne prestaju. Podsjetimo i na to da je gradski saobraćaj od sinoć potpuno blokiran, a GRAS je pozvao radnike koji stanuju blizu njihovih garaža da dođu na posao.

Zbog obilnih snježnih padavina odvijanje saobraćaja u krugu Kliničkoga centra Univerziteta Sarajevo odvija se otežano te se apelira na stanovništvo da u krug te medicinske ustanove ne ulaze automobilima.

"Raščišćavanje saobraćajnica i prilaza klinikama unutar KCUS-a traje, ali zbog padavina koje ne prestaju nije moguće ostvariti potpunu prohodnost. Stoga smo primorani ograničiti ulazak vozila u krug KCUS-a na vozila Hitne pomoći i vozila za neophodno snabdijevanje", navode iz KCUS-a.

U KCUS-u od jučer traje raščišćavanje snježnih nanosa. Za čišćenje su angažirane sve unutrašnje rezerve u ljudstvu i mehanizaciji, kao i druge službe van te ustanove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: