{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka: Hitno riješiti problem nelegalnih taksista u KS

F
22.8.2013. u 14:56
22
13
Naša stranka: Hitno riješiti problem nelegalnih taksista u KS
22
Naša stranka: Hitno riješiti problem nelegalnih taksista u KS
Foto: Klix.ba
Naša stranka ukazuje na sve rašireniju pojavu nelegalnih taksista u Sarajevu, kao i na odsustvo konkretne strategije vlasti da se suoče s ovim problemom.
"Na ulicama Kantona Sarajevo se svakodnevno povećava broj ilegalnih taksista koji ne plaćajući porez i time negativno utiču na budžet Kantona i ujedno čine nelojalnu konkurenciju. Situacije gdje su građani Kantona Sarajevo izloženi maltretiranju od taksista koji ne poznaju destinacije i ne pale taksimetre su sve učestalije", izjavio je uime Regionalnog odbora Naše stranke Sarajevo Edin Forto.

Dodao je da je ovo pitanje pod nadležnošću Kantona Sarajevo i trenutno stanje na ulicama Sarajeva samo je još jedan u nizu dokaza o nesposobnosti i bezvoljnosti Vlade KS da rješava konkretne probleme građana.

Naša stranka smatra da se, pored inspektora, i policijskim službenicima Kantona Sarajevo mora dati ovlaštenje da sami vrše provjeru i sankcioniranje nelegalnih taksi-prijevoznika i ujedno apeluje na građane Sarajeva da koriste taksi usluge samo onih taksista koji su uredno izmirili svoje zakonske obaveze, saopćeno je iz Naše stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: