{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka: Hitno riješiti problem nelegalnih taksista u KS

F
22.8.2013. u 14:56
22
13
Naša stranka: Hitno riješiti problem nelegalnih taksista u KS
22
Naša stranka: Hitno riješiti problem nelegalnih taksista u KS
Foto: Klix.ba
Naša stranka ukazuje na sve rašireniju pojavu nelegalnih taksista u Sarajevu, kao i na odsustvo konkretne strategije vlasti da se suoče s ovim problemom.
"Na ulicama Kantona Sarajevo se svakodnevno povećava broj ilegalnih taksista koji ne plaćajući porez i time negativno utiču na budžet Kantona i ujedno čine nelojalnu konkurenciju. Situacije gdje su građani Kantona Sarajevo izloženi maltretiranju od taksista koji ne poznaju destinacije i ne pale taksimetre su sve učestalije", izjavio je uime Regionalnog odbora Naše stranke Sarajevo Edin Forto.

Dodao je da je ovo pitanje pod nadležnošću Kantona Sarajevo i trenutno stanje na ulicama Sarajeva samo je još jedan u nizu dokaza o nesposobnosti i bezvoljnosti Vlade KS da rješava konkretne probleme građana.

Naša stranka smatra da se, pored inspektora, i policijskim službenicima Kantona Sarajevo mora dati ovlaštenje da sami vrše provjeru i sankcioniranje nelegalnih taksi-prijevoznika i ujedno apeluje na građane Sarajeva da koriste taksi usluge samo onih taksista koji su uredno izmirili svoje zakonske obaveze, saopćeno je iz Naše stranke.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: