BiH
22

Naša stranka: Hitno riješiti problem nelegalnih taksista u KS

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Naša stranka ukazuje na sve rašireniju pojavu nelegalnih taksista u Sarajevu, kao i na odsustvo konkretne strategije vlasti da se suoče s ovim problemom.

"Na ulicama Kantona Sarajevo se svakodnevno povećava broj ilegalnih taksista koji ne plaćajući porez i time negativno utiču na budžet Kantona i ujedno čine nelojalnu konkurenciju. Situacije gdje su građani Kantona Sarajevo izloženi maltretiranju od taksista koji ne poznaju destinacije i ne pale taksimetre su sve učestalije", izjavio je uime Regionalnog odbora Naše stranke Sarajevo Edin Forto.

Dodao je da je ovo pitanje pod nadležnošću Kantona Sarajevo i trenutno stanje na ulicama Sarajeva samo je još jedan u nizu dokaza o nesposobnosti i bezvoljnosti Vlade KS da rješava konkretne probleme građana.

Naša stranka smatra da se, pored inspektora, i policijskim službenicima Kantona Sarajevo mora dati ovlaštenje da sami vrše provjeru i sankcioniranje nelegalnih taksi-prijevoznika i ujedno apeluje na građane Sarajeva da koriste taksi usluge samo onih taksista koji su uredno izmirili svoje zakonske obaveze, saopćeno je iz Naše stranke.