BiH
52

Vlada KS obećala riješiti pitanje "divljih taksista" u Sarajevu

Piše: N. Jamaković
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predstavnici Udruženja Sarajevo Taxi danas su sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo održali sastanak na kojem su dobili obećanje da će biti riješeno pitanje "divljih taksista" u Sarajevu, koji ugrožavaju rad i egzistenciju članova Sarajevo Taxija.

Potvrdio je to za Klix.ba koordinator u Udruženju Damir Mahmutović. "Sastanku je prisustvovao premijer Suad Zeljković i većina ministara iz Vlade KS. Dobili smo uvjeravanja da će Vlada u roku nekoliko dana donijeti uredbe, čime će biti riješena pitanja koja opterećuju naš rad", kazao je Mahmutović.

On je napomenuo da su iz Sarajevotaxija Vladi KS dali rok do 25. juna da riješi pitanje ilegalnog taksiranja u Sarajevu, ili će u suprotnom svi taksisti Sarajevo Taxija izaći na proteste.

"Ne bih sada želio ulaziti u detalje, prije nego što Vlada donese potrebne odluke, ali naš stav je jasan i mi svakako očekujemo da Vlada konačno stane ukraj 'divljem taksiranju' kojim smo mi u Sarajevo Taxiju najviše ugroženi", dodao je naš sagovornik.

On je naveo i kako su članovi Udruženja Sarajevo Taxi danas održali protestnu vožnju kojom su podržali proteste građana BiH, koji od aktuelne vlasti traže da hitno riješi pitanje izdavanja matičnih brojeva za novorođenčad.