{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naloženo provođenje unutarstranačkih izbora u SNSD-u

S
3.11.2012. u 13:57
0
2
Naloženo provođenje unutarstranačkih izbora u SNSD-u
0
Naloženo provođenje unutarstranačkih izbora u SNSD-u
Izvršni odbor SNSD-a naložio je provođenje unutarstranačkih izbora u svim opštinskim organizacijama gdje je izgubljeno načelničko mjesto, uključujući i organizacije čiji su odbori raspušteni, kao i u organizacijama koje statutarno treba da provedu izbore.
Na sinoćnjoj sjednici Izvršnog odbora SNSD-a zatraženo je da se cjelokupna organizacija ove stranke još snažnije i potpunije okrene biračima i da sa njima ostvaruje permanentan kontakt bez izdvajanja i zatvaranja opštinske i mjesne organizacije, imajući uvijek na umu da za SNSD glasaju najširi slojevi stanovništva.

Izvršni odbor zahtijeva od članova stranke u izvršnim organima i zakonodavnim tijelima ponašanje u skladu sa opštom i širokom potrebom štednje, što uključuje smanjenje voznog parka i obustavu nabavke u naredne dvije godine, osim redovnih potreba policije, smanjenje odborničkih naknada i naknada poslanicima i delegatima na svim nivoima, saopšteno je iz SNSD-a.

"U skladu sa tim, potrebno je izvršiti deakumulaciju mjesta u upravnim i nadzornim odborima i ograničiti ih na jedno ili eventualno dva mjesta, uz smanjenje naknada. Novoizabrani odbornici SNSD, kao i poslanici i imenovani funkcioneri na svim nivoima mogu da obavljaju samo jednu funkciju, ili izabranu ili imenovanu, a izuzetak može da se dozvoli samo odlukom nadležnih organa SNSD", navodi se u saopštenju.

Izvršni odbor SNSD daje punu podršku potpisanom sporazumu sa SDP-om BiH i postignutim pojedinačnim dogovorima sve do njihove realizacije u institucijama sistema.

Imajući u vidu spekulacije o izborima u Srebrenici Izvršni odbor SNSD-a smatra da ne treba pristupiti konstituisanju tamošnje skupštine opštine.

"Traži se da se održe novi lokalni izbori u opštini Srebrenica i pozivaju stranke iz Republike Srpske na zajedničko djelovanje u tom pravcu", navodi se u saopštenju objavljenom nakon sinoćnje sjednice Izvršnog odbora SNSD-a.

Izvršni odbor je konstatovao da je SNSD na lokalnim izborima u Republici Srpskoj osvojio 267.847 glasova za načelnike, što je za 13.875 glasova manje nego 2008. godine i 184.095 glasova za odbornike što je za 15.520 glasova manje nego na lokalnim izborima prije četiri godine.

"Bez obzira što se radi o skoro potpunom zadržavanju biračkog tijela SNSD-a, ovaj rezultat se može smatrati prolaznim izbornim zastojem", ističe se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: