BiH
3

Nakon zatvaranja biračkih mjesta: Očekivanja kandidata u Federaciji BiH

Klix.ba
Brojni kandidati, čije se ima danas našlo na glasačkim listićima, obavili su svoju građansku dužnost na biračkim mjestima širom BiH.

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić, glasao je u Posušju, a u izjavi za novinare kazao je kako sve političke stranke u BiH nakon izbora čeka težak posao.

"Buduću izabranu vlast čeka dosta problema koji su se nagomilali u protekla dva desetljeća. Čeka nas ustavna reforma i gospodarska reforma unutar BiH. To je nešto čime će se novoizabrana vlast morati ozbiljno pozabaviti", kazao je Jurišić.

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović izjavio je kao očekuje dobru podršku birača i ulazak u vlast, izrazivši nadu kako će nova vlast biti formirati u najkraćem mogućem roku.

"Nadam se kako će nova vlast početi praviti europsku BiH i da će NS Radom za boljitak biti dio te vlasti", naglasio je Ivanković Lijanović koji je svoje biračko pravo iskoristio jutros na Trnu u Širokom Brijegu.

Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz koji je glasao danas na biračkom mjestu u Ćemaluši br. 1 u Sarajevu kazao je Agenciji Fena da je mišljenja "da će veliki broj ljudi izaći na izbore".

"Nadam se da će veliki broj mladih izaći jer ovo su za njih možda najvažniji izbori", kazao je Gratz po izlasku na izbore.

Danas smo svi dužni da obavimo svoju građansku dužnost. Mislim da je ovo jedan veliki dan za Bosnu i Hercegovinu, kazao je novinarima predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić danas u Sarajevu nakon što je glasao.

"Što se tiče Stranke za BiH, mi smo uvijek bili parlamentarna stranka i nakon ovih izbora bit ćemo parlamentarna stranka. Za one koji su nam predviđali neki mračni scenario, za one koji su spinovali 'zar ova stranka još uvijek postoji', danas će ih građani BiH demantovati", kazao je Jerlagić.