BiH
7

SBiH: Veliki odziv građana na skupovima u Jablanici i Konjicu

Klix.ba
"Stranka za Bosnu i Hercegovinu održala je predizborne skupove u Jablanici i Konjicu. Veliki odziv, od preko 1.200 građana ukupno na oba skupa, euforična i pobjednička atmosfera najbolji je odgovor onima koji tvrde da SBIH slabi. Građani Jablanice i Konjica su to sinoć demantovali, a demantovat će i 12.10.2014. godine", saopćeno je iz ove stranke.

Skupovima su se obratili kandidati sa liste za Skupštinu HNK: Dalma Maslo, Aida Đelmo, Merima Memić i Hikmet Trnka koji je obećao izmjenu izbornog zakona – ograničenje na dva mandata. Posebne ovacije dobio je za svoje obraćanje predstavnik Roma Zuhdija Ahmetović.

Nosilac liste za Skupštinu HNK, Adis Bubalo, rekao je da je prioritet SBiH-a u narednom periodu podstaći ekonomski oporavak, privući investicije i omogućiti zapošljavanje, ali javno transparentno i pošteno – vratiti obavezu konkursa.

Mirsad Kuko, nosilac liste za Parlament FBiH istakao je da se dobit javnih preduzeća treba iskoristiti za ekonomski oporavak, te da treba smanjiti poreze i doprinose kao uslov za investiranje.

Sa liste za Parlament FBiH , obratio se i Aner Maksumić. Nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH, Omer Macić, rekao je da je ovaj saziv parlamenta, i ove četiri godine vlasti u BiH najgore do sada.

"Treba u parlamente i skupštine birati nove ljude, dokazane i željne dokazivanja koji će povesti Bosnu i Hercegovinu naprijed. Upravo takve ljude ima i nudi Stranka za BiH".

Savjetnik predsjednika Stranke Muhamed Fazlagić, rekao je da u krizi državi trebaju lideri.

"Lider je osoba koja voli ono što radi, zna to raditi i nikad ne gubi osjećaj proporcije. Upravo takav je naš lider Amer Jaerlagić".

Iz SBiH navode da je izlazak predsjedika Stranke Amera Jerlagića na binu dočekan u pobjedničkoj atmosferi, na nogama uz gromoglasne aplauze i ovacije.

"Jerlagić je u nadahnutom govoru predstavio aktuelnu situaciju, prozvao one koji su potrošili milione KM za bilborde i neprekidne reklame na elektronskim medijima, da kažu i prikažu odakle im novac. Prošao je kroz program Stranke za BIH i uputio poruke i obećanja, od koji izdvajamo: Zakon o lustraciji da KOS-ovci i UDBA-ši budu izbačeni zakonski iz svih organa vlasti, zaštita žrtava torture, zakon o državnoj imovini, pokretanje snažnog investicionog ciklusa... Na kraju uvidjevši bezrezervnu podršku koju ima poručio je da će na sljedećim izborima biti kandidat za člana Predsjedništva i pobijediti", saopćeno je iz BiH.