{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon više od deset godina: Otklonjen kvar u podrumskim prostorijama na Dobrinji

18.8.2015. u 11:35
3
15
Nakon više od deset godina: Otklonjen kvar u podrumskim prostorijama na Dobrinji
3
Ekipe Službe civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo u saradnji sa KJKP Vodovod i kanalizacija riješile su dugogodišnji problem plavljenja podrumskih prostorija u stambenoj zgradi u ulici Dobrinjske bolnice broj 9 na Dobrinji.
Prema riječima Salke Nikšića, vijećnika u Općinskom vijeću Novi Grad i nekadašnjeg predsjednika Savjeta Mjesne zajednice "Dobrinja D", stanovnici te zgrade više od deset godina imali su problem sa vodom koja je iz skloništa prodirala u podrumske prostorije, te ih zbog toga nisu mogli koristiti. Iako su ekipe civilne zaštite na desetine puta ispumpavale vodu iz tih prostorija, problem se zbog kvara na vodvodnoj mreži ponovo javljao.

"Za rješavanje ovog problema godinama smo se bezuspješno obraćali općinskoj administraciji. Međutim, zahvaljujući sadašnjem rukovodstvu Općine Novi Grad i preduzeća Vodovod i kanalizacija, konačno je nakon više od decenije riješen problem koji je godinama tištio stanare pomenute zgrade. Posebnu zahvalnost dugujemo načelniku Efendiću koji je odmah po saznanju za navedeni problem inicirao hitan sastanak sa predstavnicima preduzeća Vodovod i kanalizacija i angažirao raspoložive kapacitete Civilne zaštite kako bi se ovaj problem što prije riješio", istakao je Nikšić.

Nakon što je preduzeće ViK saniralo kvar na glavnoj vodovodnoj trasi cjevovoda, pripadnici Civilne zaštite Novi Grad iz pomenutih prostorija iscrpili su oko 200 kubika vode koja je znala dosezati i više od jednog metra.

Time je građanima omogućeno nesmetano korištenje podrumskih prostorija, a rješavanje ovog problema značajno je i zbog gubitka velikih količina vode do kojeg je dolazilo zbog kvara na vodovodnoj cijevi.

U naredom periodu Služba civilne zaštite Općine Novi Grad izvršit će dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju kako bi se ovi prostori doveli u higijenski ispravno stanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: