Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zao mi je svake žrtve koja završi tamo i doživi traumu, zaista ima svakakvih ljudi danas. Pretvaranje, laži, manipulacija i td.. Zbog takvih danas ne možeš ostvarit normalan brak, jer samo mangupi i barabe dolaze do izražaja
Paznja ne treba biti usresredjena na drzavnu korupciju. Toga je uvijek bilo. Dobro, korupcija definitivno odmaze 'dobra dijela'. Korupcija, sila, i ratovi su potebni kad narod nece da bude svjestan pa reaguje ko 'pero kategorija' na sve i svasta kroz nered, nemir i conspiracijske teorije iz straha pod uticajem medija koji to koriste strah za kontrolu masa. Sile, ratovi, i korupcija grade drustvo materijalisticki dok socijalne ustanove jacaju zdravo-duhovno tkivo drustva.
Ma ljudi, sigurne kuce opstaju na donacijama i drzava tu slabo pomaze. Oni rade najbolje sto mogu. Prime zrtvu i djecu, prijave i pomognu kolko god mogu. Problem je sta dalje jel institucine su zatrovane. U sustini dok se citava drzava bavi nacionalizmom sve ostalo propada pa i ove jadne zene i djeca nastradaju. Samo iseljenje iz ovog pakla moze bit rjesenje.
Ova naše sigurne kuće su samo uzimanje para. Uopšte nemaju nikakvu strategiju da se problem riješi. Probajte napraviti samoodrživu sigurnu kuću pa će se znati pravo stanje. Probajte osigurati posao za žrtve nasilja. Pronađite sponzora za bar 1g stanarine žrtvi nasilja dok se ne stane na noge. Uradite konkretno nešto pa se onda hvalite na sva usta
U redu sigurna kuća ali za prave žrtve,pitajte u policijskoj stanici Gradačac koliko ima prijava nasilja neopravdano samo zato što nije kako žena kaže ili je čovjek uhvatio u prevari,protiv sam bilo kakvog nasilja ali ima rješenje rastava i gotovo ali žene su uhvatile zamah muški su ti koji su zlostavljani imali za njih sigurna kuća????
Cim zena zavrsi u sigurnoj kuci, muškarac bi trebao u zatvoru. To je taj famozni rad institucija. A genijalci jos prebacuju odgovornoat na zrtve nasilja jer se vracaju u kuce gdje su nasilnici. Mjesec dana boravka u sigurnoj kuci nije dovoljno ni da prodju fizicke povrede, a ne da se neko psihicki stabilizuje. Radite svoj posao!