Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I onda inspekcija ide kažnjava babe što prodaju duhan, pa de zaštitite potrošače mamlazi jedni Jel treba vama crtati da smo mi sami sebi najveći lopovi koje love u mutnom, mora biti zakon za potrošače i inspekcija koja to štiti
I te babe i bilo koga ko prodaje i prosi na ulicu i drugim mjestima (online, u kucama i sl.) bez dozvole/dozvola i registracije treba se zestoko kazniti, ali isto tako i privredne subjekte koji neosnovano i mimo zakona manipulišu cijenama
Ovo je bezobrazluk. Treba uvesti da vrtići koji žele da prime subvenciju moraju podnijeti detaljnu dokumentaciju i da se crno na bijelo vidi kolika je razlika u troškovima prije i sada. To bar nije teško za računovodstvo da izvadi te podatke npr. iz januara i sad iz maja. Ako zaista jeste velika razlika troškova moraju povećati cijenu usluga za toliko koliko su se povećali rashodi. Međutim većina lovi u mutnom i zeli da zaradi na muci građana.
A da neko provjeri cvrcak, upravo najavili podizanje cijena za 130KM po djetetu. Neko lovi u mutnom???
Subvencionirajte vi iz vlade penzionere sa minimalnom penzijom sram vas billo sta para prikupite od naroda i podjelite im po 200 km da prezive,vi sve dajete i subvencionirate one sto primaju najvise tj sami seba vecinom.
Samo da se zna,vrtic "CVRČAK" je podigao cijene na 480KM,odnosno nakon subvencije na 280KM !
CVRČAK je jučer poslao poruku roditeljima kako od 01.09. poskupljuju sa 350 na 480 KM što je povećanje od 37%! Bruka i sramota!
Stave cijenu vrtića 360 ili 400 maraka, a tetama minimalac i još ih ponižavaju kad im ga treba isplatiti. Djeci se kupuju najjeftiniji proizvodi, štedi se na jajima, marmeladi, a kad treba slikati djecu za fb reklamu, onda se namještaju idealni kadrovi, svi sretni i nasmijani. Samo stroga kontrola kvaliteta, kazne za svaki nedostatak i naravno, ne dozvoliti im da sami formiraju cijene!
Amel i Nur isto podigao cijene. Fuj!!!
Realna cijena vrtica je 350, bez nekih ekstra programa i karafeka. Mnoge privatne ustanove van Sarajeva jedva prezivljavaju jer tu cijenu ne mogu dobiti od roditelja, prosjecna cijena privatnog je oko 200, a za drugo dijete 150. Naravno da ce povecati cijenu, drugacije ne moze.
I do sad su uzimali vise nego sto su trebali. Ako je cijena vrtica 300 a subvencija bila 200, roditelji nisu doplacivali 100 nego 160 KM uz izgovor da ne mogu manje placati nego u drzavnim, jer je je u drzavnim vrticima cijena 160 KM, bez obzira sto im je vlada davala 200 KM po djetetu. Znaci umjesto 300 naplacivali su 360 KM.
Razumijem ja privatne vrtice i njihove troskove u ovakvoj naopakoj drzavi ali evo Cvrcak digao skoro za duplo cjenu. Kaze poskupilo grijanje i hrana. E onda se digla kuka i motika pa su malo smanjili dozivljaj. Nije cjena nikad skupa ako je djeci dobro ali plate stoje kako stoje a cjene divljaju.
A ne spominjes aktivnosti iz Cvrcka, po svakom djetetu izadje cca 150KM, cijena vrtica 350KM i sad 130KM podigli cinenu, koliko je to?
E moj narode, sta nam rade...
Zašto se ne proširuju državni vrtići
500 KM za dvoje djece. Divno.
A ne spominjes aktivnosti iz Cvrcka, po svakom djetetu izadje cca 150KM, cijena vrtica 350KM i sad 130KM podigli cinenu, koliko je to? P.S. 500KM je po jednom djetetu bez aktivnosti
konačno subvencija da ide direkt roditeljima.....al privatnici odmah krenuli na lov u mutnom ..ccc samo ih kaznjavati... ovaj potez za subvencioniranje SVE djece u KS je za svaki respect.
Objavite koje su to ustanove, kao potrošači, imamo pravo da znamo.
Amel i Nur, Cvrčak. Za ove znam iz prve ruke