BiH
14

Nakon 15 sati zasjedanja imenovana nova Vlada RS

Piše: G. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Banjoj Luci danas je održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) na kojoj su poslanici nakon skoro 15 sati zasjedanja izabrali novu Vladu.

Nova Vlada RS-a izabrana je sa 44 glasa za i 37 protiv.

Za ministra finansija RS ponovo je imenovan Zoran Tegeltija (SNSD), a za ministra zdravlja Dragan Bogdanić (SNSD).

Ministar nauke i tehnologije RS u narednom mandatu bit će Jasmin Komić (SNSD), a Srebrenka Golić (SNSD) obavljat će funkciju ministrice građevinarstva i ekologije RS.

Lejla Rešić će biti ministrica uprave i lokalne samouprave RS, Dragan Lukač ministar unutrašnjih poslova RS, Stevo Mirjanić ministar poljoprivrede RS, Zlatan Klokić ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, a Anton Kasipović ministar pravde RS.

HDZ-u BiH je pripalo mjesto ministra za raseljena i izbjegla lica RS, a ovu funkciju će obavljati Davor Čordaš.

Funkciju ministra saobraćaja i veza RS obavljat će Neđo Trninić (DNS), a ministar prosvjete i kulture RS bit će Dane Malešević (DNS).

Socijalističkoj partiji su pripale četiri pozicije. Tako će Petar Đokić biti ministar industrije, energetike i rudarstva RS, Milenko Savanović ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, Jasmina Davidović ministrica porodice, omladine i sporta, a Predrag Gluhaković ministar trgovine i turizma.

Od ranije je poznato da će funkciju premijera RS izvršavati Željka Cvijanović (SNSD).