|

Za potpredsjednike Vlade RS-a predloženi Srebrenka Golić i Anton Kasipović

Za potpredsjednike Vlade RS-a predloženi Srebrenka Golić i Anton Kasipović
0
F
FENA
30.12.2014. u 12:01
6
komentara
0

dijeljenja
Za potpredsjednike Vlade RS-a predloženi Srebrenka Golić i Anton Kasipović
Vlada Republike Srpske predložila je ministricu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić i ministra pravde Antona Kasipovića za za potpredsjednike entitetske vlade.
Predviđeno je da potpredsjednici Vlade RS-a budu iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda, a njihov izbor mora da potvrdi Naroda skupština RS-a.

Za generalnog sekretara Vlade RS-a ponovo je imenovan Vlado Blagojević.

Na današnjoj prvoj sjednici u novom sazivu Vlade RS-a usvojeno je, kako je saopćeno, više rješenja o imenovanju radnih tijela Vlade.

U Odbor za unutrašnju politiku imenovani su Anton Kasipović, ministar pravde, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova i Lejla Rešić, ministrica uprave i lokalne samouprave.

Odbor za privredu i finansije čine Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva, Zoran Tegeltija, ministar finansija, Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza, Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma, Srebrenka Golić, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, te Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Članovi Odbora za društvene djelatnosti su Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije, Jasmina Davidović, ministrica porodice, omladine i sporta, Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture, Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite, Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite i Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena lica.

Vlada je donijela i Rješenje o imenovanju Savjeta za razvoj RS te rješenje o imenovanju Kreditnog odbora Skupštine akcionara Investiciono-razvojne banke RS i rješenje o imenovanju predstvanika Vlade u Ekonomsko-socijalnom savjetu.

Imenovani su i članovi Kadrovske komisije Vlade RS i to: Željka Cvijanović, predsjednik, te članovi Petar Đokić, Srebrenka Golić, Neđo Trninić i Zoran Tegeltija.

Vlada RS-a je donijela i Rješenje o imenovanju Tima za implementaciju Ekonomske politike RS, čiji je zadatak da pripremi Akcioni plan za realizaciju tog dokumenta.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...