BiH
0

Za potpredsjednike Vlade RS-a predloženi Srebrenka Golić i Anton Kasipović

FENA
Vlada Republike Srpske predložila je ministricu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić i ministra pravde Antona Kasipovića za za potpredsjednike entitetske vlade.

Predviđeno je da potpredsjednici Vlade RS-a budu iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda, a njihov izbor mora da potvrdi Naroda skupština RS-a.

Za generalnog sekretara Vlade RS-a ponovo je imenovan Vlado Blagojević.

Na današnjoj prvoj sjednici u novom sazivu Vlade RS-a usvojeno je, kako je saopćeno, više rješenja o imenovanju radnih tijela Vlade.

U Odbor za unutrašnju politiku imenovani su Anton Kasipović, ministar pravde, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova i Lejla Rešić, ministrica uprave i lokalne samouprave.

Odbor za privredu i finansije čine Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva, Zoran Tegeltija, ministar finansija, Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza, Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma, Srebrenka Golić, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, te Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Članovi Odbora za društvene djelatnosti su Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije, Jasmina Davidović, ministrica porodice, omladine i sporta, Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture, Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite, Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite i Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena lica.

Vlada je donijela i Rješenje o imenovanju Savjeta za razvoj RS te rješenje o imenovanju Kreditnog odbora Skupštine akcionara Investiciono-razvojne banke RS i rješenje o imenovanju predstvanika Vlade u Ekonomsko-socijalnom savjetu.

Imenovani su i članovi Kadrovske komisije Vlade RS i to: Željka Cvijanović, predsjednik, te članovi Petar Đokić, Srebrenka Golić, Neđo Trninić i Zoran Tegeltija.

Vlada RS-a je donijela i Rješenje o imenovanju Tima za implementaciju Ekonomske politike RS, čiji je zadatak da pripremi Akcioni plan za realizaciju tog dokumenta.