|

SNSD utvrdio svoje kandidate za ministre u novoj Vladi RS-a

SNSD utvrdio svoje kandidate za ministre u novoj Vladi RS-a
0
F
FENA
16.12.2014. u 20:41
13
komentara
0

dijeljenja
SNSD utvrdio svoje kandidate za ministre u novoj Vladi RS-a Foto: SRNA
Uoči posebne sjednice Narodne skupštine u srijedu, SNSD je večeras definitivno utvrdio kandidate te stranke za ministre u novoj Vladi RS-a koju bi trebalo ponovo da vodi Željka Cvijanović.
Ipak, lider SNSD-a Milorad Dodik večeras nije u izjavi novinarima želio da saopći imena njihovih ministara u kabinetu Željke Cvijanović, ostavivši to da ona uradi na skupštinskom zasjedanju.

Saznaje se da će SNSD zadržati većinu dosadašnjih ministara u vladi Željke Cvijanović.

Dragan Bogdanić tako ostaje na mjestu ministra zdravlja i socijalne zaštite RS, Zoran Tegeltija kao ministar finansija RS, Srebrenka Golić i u naredne četiri godine vodit će Ministarstvo za prostorno uređenje građevinarstvo i ekologiju, dok bi novi ministar unutrašnjih poslova RS trebao da bude Dragan Lukač, načelnik Komunalne policije u Banjoj Luci.

Resor nauke i tehnologije neće napustiti dosadašnji ministar Jasmin Komić, dok ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS ostaje Stevo Mirjanić, a u Vladu RS se vraća i Anton Kasipović, i to kao ministar pravde.

Zlatan Klokić predložen je da vodi Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, a Davor Čordaš bi i u naredne četiri godine trebao da nastaviti da vodi resor za izbjegla i raseljena lica.

Predsjednik Socijalističe partije Petar Đokić je kandidat za ministra industrije, energetike i rudarstva, Milenko Savanović iz Mrkonjić-Grada trebalo bi da vodi resor rada i boračko-invalidske zaštite, Jasmina Davidović iz Foče predložena je za ministricu porodice, omladine i sporta, a Predrag Gluhaković iz Brčkog kandidat je za ministra trgovine i turizma.

Uime DNS-a Neđo Trninić, privrednik iz Birča predložen je za ministra saobraćaja i veza u novoj Vladi RS.

Dosadašnja ministrica uprave i lokalne samouprave ostaje Lejla Rešić, dok bi resor prosvjete trebalo da vodi profesor Dane Malešević iz Gradiške.

Na dnevnom redu sjednice je samo izbor premijera i ministara u Vladi RS, a po njenom završetku bit će održana i treća posebna sjednica, na kojoj bi se trebalo glasati o izboru potpredsjednika Narodne skupštine RS-a.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...