BiH
188

Najslađi padovi na Jahorini: Prvi susret sa skijama mališana iz Zenice

Piše: L. Č.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Danas je na planini Jahorina i zvanično otvorena zimska turistička sezona. I iako vremenski uvjeti ne dozvoljavaju skijanje na stazama, to ipak nije spriječilo posjetitelje da se danas dobro zabave.

Među posjetiteljima Jahorine danas su bili i mališani uzrasta od 4 do 7 godina iz sportske škole iz Zenice. Njih 70, djece i roditelja, posjetilo je danas Jahorinu, kako bi djeca imala priliku prvi put stati na skije i naučiti osnovne korake.

"Odlučili smo iskoristiti smo ovo malo snijega i lijep dan da djeca nauče prve korake u skijanju. Svima njima je ovo prvi susret sa skijama, a neki od njih su već naučili i savladali osnovno", kazao je za Klix.ba Ermin Zukić ispred ove sportske škole.

Na Jahorini su ostaju samo danas, dok će već u nedjelju posjetiti Bjelašnicu za nastavak zimske avanture.

"Prošle godine smo u isto vrijeme iskusili i otvaranje i zatvaranje zimske sezone, a bojimo se da tako ne bude i ove godine, te se nadamo da će nas snijeg, na radost ove djece, poslužiti ove godine. To je jako bitno nama Zeničanima koji konstantno udišemo zagađen vazduh i drago nam je da djecu možemo dovesti na planine kako bi malo uživala na svježem zraku. Želimo iskoristiti sve ovo što nam naša zemlja pruža", dodao je Zukić za Klix.ba.

Amar (7) nam je rekao kako voli snijeg i kako mu je ovo prvi put da skija. Ne plaši se stati na skije i pao je, kako kaže, samo jednom.