{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najbolja fotografija je "Izlazak" Emira Vražalice

S
Sarajevo-x.com
1.3.2012. u 10:30
0
17
Najbolja fotografija je "Izlazak" Emira Vražalice
0
Najbolja fotografija je "Izlazak" Emira Vražalice
"Izlazak" Emira Vražalice najbolja fotografija u februaru
Fotografija pod nazivom "Izlazak" je, prema odluci posjetitelja stranice www.mojaslikasarajeva.net i stručnog žirija, najbolja fotografija konkursa "Moja slika Sarajeva" u mjesecu februaru 2012. Autor fotografije je Emir Vražalica iz Sarajeva, koji je osvojio osmu od devet mjesečnih nagrada – fotoaparat Olympus TG-310.
Konkurs "Moja slika Sarajeva" otvoren je početkom jula 2011. godine i za nepunih osam mjeseci su 1.263 autora putem web stranice www.mojaslikasarajeva.net prijavila 4.147 fotografija.

Stranica www.mojaslikasarajeva.net do sada je imala 133.230 posjeta i 83.183 jedinstvena posjetitelja (izvor: Google Analytics), dok Facebook stranica "Moja slika Sarajeva" danas ima 9.182 fana.

Podsjećanja radi, "Moja slika Sarajeva" je projekat kojeg su pokrenuli Fondacija Sarajevo Navigator i Input d.o.o, a koji ima za cilj prezentirati sliku Sarajeva, viđenu očima njegovih građana i njegovih posjetitelja.

To je projekat kontinuiranog trajanja, koji prevashodno želi ponuditi lijepu sliku o Sarajevu, dajući tako doprinos afirmaciji Sarajeva kao turističke destinacije. Jezgra projekta je internet konkurs za najbolje fotografije Sarajeva, objavljen na web stranici www.mojaslikasarajeva.net, koja je dinamična, snažno povezana sa društvenim mrežama, pa je svaku fotografiju moguće komentarisati i ocjenjivati putem Facebooka. Pored Facebook glasača, fotografije ocjenjuje i stručni žiri.

Kombinacijom glasanja će svakog mjeseca do aprila 2012. godine biti birane najbolje fotografije za prethodni mjesec, čiji će autori biti nagrađeni vrijednim nagradama koje je obezbijedila firma Olympus BH d.o.o. Najuspjelije fotografije bit će objavljene na www.mojaslikasarajeva.net, na Facebook grupi, na stranicama mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, kao i na web portalu www.sarajevo-x.com.

Također će biti izabrani i sveukupni pobjednici konkursa za 2011. godinu, ali i 30 najuspjelijih radova. Ti radovi će biti prezentirani najširoj publici na izložbi, koja će biti održana u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Realizaciju projekta "Moja slika Sarajeva" podržali su: USAID - SIDA Firma Project, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Olympus BH d.o.o, RSG 1 Sarajevo i www.sarajevo-x.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: