{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najbolja fotografija je "Pogled u beskraj..." Amre Topić

S
1.2.2012. u 10:43
0
38
Najbolja fotografija je "Pogled u beskraj..." Amre Topić
0
Najbolja fotografija je "Pogled u beskraj..." Amre Topić
Foto: Amra Topić
Fotografija pod nazivom "Pogled u beskraj..." je, prema odluci posjetitelja stranice mojaslikasarajeva.net i stručnog žirija, najbolja fotografija konkursa Moja slika Sarajeva u mjesecu januaru 2012. Autorica fotografije je Amra Topić iz Cazina, koja je osvojila sedmu od devet mjesečnih nagrada - fotoaparat Olympus TG-310.
Konkurs Moja slika Sarajeva otvoren je početkom jula i za nepunih sedam mjeseci je 1.209 autora putem web-stranice mojaslikasarajeva.net prijavilo 3.950 fotografija. Stranica mojaslikasarajeva.net je do sada imala 124.936 posjeta i 78.128 jedinstvenih posjetitelja, dok Facebook stranica Moja slika Sarajeva danas ima 8.953 fana.

Podsjećanja radi, Moja slika Sarajeva je projekt koji su pokrenuli Fondacija Sarajevo Navigator i Input d.o.o, a koji ima za cilj prezentirati sliku Sarajeva, viđenu očima njegovih građana i njegovih posjetitelja. To je projekt kontinuiranog trajanja, koji prevashodno želi ponuditi lijepu sliku o Sarajevu, dajući tako doprinos afirmaciji Sarajeva kao turističke destinacije.

Jezgra projekta je internet-konkurs za najbolje fotografije Sarajeva, objavljen na web-stranici mojaslikasarajeva.net, koja je dinamična, snažno povezana sa društvenim mrežama, pa je svaku fotografiju moguće komentarisati i ocjenjivati putem Facebooka. Pored Facebook glasača, fotografije ocjenjuje i stručni žiri.

Kombinacijom glasanja će svakog mjeseca do aprila 2012. godine biti birane najbolje fotografije za prethodni mjesec, čiji će autori biti nagrađeni vrijednim nagradama koje je osigurala firma Olympus BH d.o.o. Najuspjelije fotografije bit će objavljene na mojaslikasarajeva.ne, na Facebook grupi Moja slika Sarajeva, na stranicama mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, kao i na portalu Sarajevo-x.com.

Početkom 2012. godine bit će izabrani i ukupni pobjednici konkursa za 2011. godinu, ali i 30 najuspjelijih radova. Ti radovi će biti prezentirani najširoj publici na izložbi, koja će biti održana u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Realizaciju projekta Moja slika Sarajeva podržali su: USAID - SIDA Firma Project, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Olympus BH d.o.o, RSG 1 Sarajevo i Sarajevo-x.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: