Izložba 9. aprila
181

Najbolja fotografija u martu je "Tito's Golden Path"

Klix.ba
Za nepunih devet mjeseci je 1.312 autora prijavilo 4.408 fotografija, a stranicu Mojaslikasarajeva.net je posjetilo 89.439 posjetitelja.

Fotografija pod nazivom "Tito's Golden Path" je, prema odluci posjetitelja stranice Mojaslikasarajeva.net i stručnog žirija, najbolja fotografija konkursa "Moja slika Sarajeva" u mjesecu martu 2012. Autor fotografije je Dženan Čengić iz Sarajeva, koji je osvojio posljednju od devet mjesečnih nagrada – fotoaparat Olympus TG-310.

Konkurs "Moja slika Sarajeva" je otvoren početkom jula 2011. i za nepunih devet mjeseci je 1.312 autora putem web-stranice www.mojaslikasarajeva.net prijavilo 4.408 fotografija. Stranica Mojaslikasarajeva.net je do sada imala 142.725 posjeta i 89.439 jedinstvenih posjetitelja (izvor: Google Analytics), dok Facebook stranica "Moja slika Sarajeva" danas ima 9.388 fanova.

Podsjećanja radi, "Moja slika Sarajeva" je projekt koji su pokrenuli Fondacija Sarajevo Navigator i Input d.o.o, a koji ima za cilj prezentirati sliku Sarajeva, viđenu očima njegovih građana i njegovih posjetitelja. To je kontinuiran projekt, koji prevashodno želi ponuditi lijepu sliku o Sarajevu, dajući tako doprinos afirmaciji Sarajeva kao turističke destinacije.

Jezgra projekta je internet konkurs za najbolje fotografije Sarajeva, objavljen na web-stranici Mojaslikasarajeva.net, koja je dinamična, snažno povezana sa društvenim mrežama, pa je svaku fotografiju moguće komentarisati i ocjenjivati putem Facebooka. Pored Facebook glasača, fotografije ocjenjuje i stručni žiri.

Kombinacijom glasova su svakog mjeseca birane najbolje fotografije za prethodni mjesec, čiji su autori nagrađeni vrijednim nagradama koje je osigurala firma Olympus BH d.o.o. Najuspjelije fotografije su objavljene na Mojaslikasarajeva.net, na Facebook grupi Moja slika Sarajeva, na stranicama mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, kao i na web-portalu Klix.ba.

Ukupni pobjednici će biti proglašeni na izložbi povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, na kojoj će biti predstavljene najbolje fotografije konkursa. Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 9. aprila, u Galeriji Boris Smoje.

Realizaciju projekta “Moja slika Sarajeva” su podržali: USAID - SIDA Firma Project, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Olympus BH d.o.o, RSG 1 Sarajevo i Klix.ba.