{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najbolja fotografija je “Katedrala” autora Zlatana Menkovića

S
2.1.2012. u 10:55
0
23
Najbolja fotografija je “Katedrala” autora Zlatana Menkovića
0
Najbolja fotografija je “Katedrala” autora Zlatana Menkovića
Fotografija pod nazivom “Katedrala” je, po odluci posjetitelja stranice www.mojaslikasarajeva.net i stručnog žirija, najbolja fotografija prijavljena na natječaj “Moja slika Sarajeva” u mjesecu decembru 2011. godine. Autor fotografije je Zlatan Menković iz Sarajeva, koji je osvojio šestu od devet mjesečnih nagrada – fotoaparat Olympus TG-310.
Natječaj “Moja slika Sarajeva” otvoren je početkom jula 2011. i za nepunih šest mjeseci je 1079 autora putem web stranice www.mojaslikasarajeva.net prijavilo 3.343 fotografije. Stranica www.mojaslikasarajeva.net do sada je imala 106.874 posjete i 66.730 jedinstvenih posjetitelja (izvor: Google Analytics), dok Facebook stranica “Moja slika Sarajeva” danas ima 7.915 fanova.

Podsjećanja radi, “Moja slika Sarajeva” je projekat kojeg su pokrenuli Fondacija Sarajevo Navigator i Input d.o.o, a koji ima za cilj prezentirati sliku Sarajeva, viđenu očima njegovih građana i njegovih posjetitelja. To je projekat kontinuiranog trajanja, koji prevashodno želi ponuditi lijepu sliku o Sarajevu, dajući tako doprinos afirmaciji Sarajeva kao turističke destinacije.

Jezgra projekta je internet natječaj za najbolje fotografije Sarajeva, objavljen na web stranici www.mojaslikasarajeva.net, koja je dinamična, snažno povezana sa društvenim mrežama, pa je svaku fotografiju moguće komentarisati i ocjenjivati putem Facebooka.

Pored Facebook glasača, fotografije ocjenjuje i stručni žiri.
Kombinacijom glasanja će svakog mjeseca do aprila 2012. godine biti birane najbolje fotografije za prethodni mjesec, čiji će autori biti nagrađeni vrijednim nagradama koje je osigurala firma Olympus BH d.o.o.

Najuspjelije fotografije bit će objavljene na www.mojaslikasarajeva.net, na Facebook grupi “Moja slika Sarajeva”, na stranicama mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, kao i na web portalu Sarajevo-x.com.

Početkom 2012. godine bit će izabrani i sveukupni pobjednici natječaja za 2011. godinu, ali i 30 najuspjelijih radova. Ti radovi će biti prezentirani najširoj publici na izložbi, koja će biti održana u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Realizaciju projekta “Moja slika Sarajeva” između ostalih je podržao i portal Sarajevo-x.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: