Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta 60 napustenih zivotinja, pa ima najmanje 1000 pasa na ulicama. Izgleda da ce trebat stela i za azil
150 000 KM na godišnjem nivou za cuke?? Porodiljne naknade će i dalje kasniti po 6 mjeseci, jer zaboga prioritetnije je obezbijediti sredstva za paščad nego za bebe, penzionere, socijalne slučajeve i sl. Gadi mi se više ova država, fuj!
in dog we trust.
Pogledajte oko sebe ljude koji secu pse. Sve su to pudlice,pekinezeri i ostali "rasni" koji preprodavaci prodaju na crno. Bez rodovnika. Odvajaju ih rano od majke,pare ih po krvnom srodstvu ne bi li sto vise zaradili. Kasnije pas oboli. Bosnjo hoce da voda rasnog cuku,ne daj boze kakog iz azila. U jako malom broju nasi uzimaju napustene,vecinom idu na zapad strancima. Da svi koji zele imati psa uzmu po jednog,lutalica ne bi bilo. Zato ja i moj pujdo s ponosom setamo kroz carsiju i kafenisemo. Njegova ljubav sto sam ga spasila i pruzila mu dom se ne moze opisati!
Neki dan komsinku napali psi rastrgali je svu 500 metara od kuce . Spasio je neki momak bacio nov tablet na njih jer nije bilo kamena u blizini , zena danima na inekcijama protiv bolova , tetanus , savovi od straha ne smije napolje samo da kazem ovim psecim dusebriznicima Je.bem vam mame redom kao i ovima na vlasti . Mi smo se dog. u komsiluku da ih potrujemo radi nase djece puu jebe.m ti drzavu nakaradnu ovakvu ...
Ostavite pse na ulici a pokupite SDA,SBB,SDP,SBIH,DFF i sve ostale dzukce i zatvorite ih u taj azil a mozete ih odmah i eutanazirati maljem u glavu,to je humanije za njih.
nek se nešto radi. Uglavnom problem lutalica neće nestati gledajući u njih ili zugajući po au-maowima ili dogs trustowima.
Državo,općino,načelniče riješite problem gladnih ljudi,lutalica pa onda ostalo. Av Mau-Dog Trust banditi i prevaranti.I možete skupa jer ste isti.Nisu krive jadne životinje za sve ovo ali ste vi i u tome našli korist i uživate u blagodetima i i njih iskorištavate kao i sve u ovoj zemlji.Vas treba zatvoriti u azile,KPD-omove i za razliku od finih pasa ne dati vam ni da jedete.
J*bo vam azil sve redom. Djece bolesne, gladne i zedne a vi u azil pare ulazete. Ko da ce ih neko udomit iz azila. Da to neko hoce uradit uradio bi sa ulice. Zato vam je sinteraj najpametniji i najjeftiniji izbor. A SAPA i slicne organizacije samo peru pare na tim kerovima. Sve to treba pozatvarat i sintore u akciju ukljucit.
Najavljeno otvorenje novih radni mjesta: Hoće li u Zenici konačno biti riješen problem nezaposlenih propalica? :S
Azil nije rjesenje
A sta bi po tvom bilo? Naravno da je azil pomak prema naprijed. Dalje bi trebalo raditi na udomljavanju, cipiranju svih pasa na racun vlasnika, uvodjenju velikih kaznih za vlasnike pasa u slucaju izbacivanja kucnih ljubimaca van, obvezati ih na financiranje istih u domovima, otvoriti "cuvalista" za kucne ljubimce dok su vlasnici na odmoru itd...Tad ce biti malo onih koji ce nabavljati pse iz hira, odbijajuci bilo kakvu obavezu. Samim tim ce s vremenom i rijesiti problem lutalica.
Imam ja fantastičnu ideju za udomljavanje pasa lutalica. Besplatno, čisto, korisno.
Zenica je grad koji treba u rješavanju osnovnih građanskih problema biti primjer u Federaciji Bosne i Hercegovine. Ako u usporedbu stavimo npr. Travnik brzo se primjeti da je u Travniku vrijeme stalo i da se ništa nije promijenilo još od vremena velikog Ilhamije.