Komentari (206)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bez ili sa maramom. Ćelava ili duga kosa. Zelena ili crvena kosa. Nema veza, samo da posao radi kako treba
@gooUser1587738186 & @Dejtonio Dosta vise te vase krscanske islamofobije pa jos i na Bozic!! Naida Hota-Muminović, prva ministrica s hidžabom u Sarajevu: Opća pismenost učenika je prioritet ----- Zar je dotle doslo da se ovakvi naslovi skrabaju "prva ministrica s hidžabom" umjesto da se pise o obrazovanosti i strucnosti doticne osobe. Hebem ti ovakvo drustvo i ovu islamofobiju koja isijava iz ove skrabotine 😤😤😤😤
Tako je
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ne naglašavaj te da je sa hidžabom. Ako je stučna i sposobna nek nosi šta hoće. Dosta više Klixovog stigmatiziranja.
klixu je prioritet ko je iz kojeg plemena tako zarađuju a mi blejimo
@APOLONE ... ona može biti jedino stručnjak za vjeru.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
nadajmo se i zadnja pokrivena, može biti edukovana koliko hoće kad je zatucana seljanka čim je pokrivena u Europi u 21. stoljeću
SDA-ovcima su puna usta ugroženosti Bošnjaka i islama, a Četvorka prva pokazala senzibilitet i kandidovala ženu sa hidžabom.
Bošnjak sam ali goni je u pi_ch_ku materinu zamotanu, šta glumi koje pi_ch_ke materine ?
@Prometheus074 Ti nisi bosnjak, ti si obicni vlaho, na papiru Bosnjak..
Hidzab, sminka, karmin (ruz za usne), cupanje obrva, sjenila po inslamskim i serijatskim zakonima niposto ne odu niti mogu ici zajedno pa ova novopecena ministarka usilu boga glumi muslimansku vjernicu a ne pridrzava se osnovnih muslimanskih vjerskih zakona. Svojim ponasanjem cini veliki haram ali svjesno tp radi i to je uspjela vec unovciti.
@gooUser1605839360 Ti ocito nosis trofrtaljne pantole, taj stil ne prpada nasem drustvu niti nasim prostorima, te pantole su moderne u saudiji...
Mozel se brisat komentara klixse. Ostavljate uvrijedljive ad hominem komentare , a brisete komentare koji imaju bilo kakav kriticki osvrt na stranke, postupke od ljudi koji placaju porez u ovom Kantonu. Prekucali ste Vucica, napadamo na Teheran u zabrani slobode govora. Treba da smo pod erekcijom zbog ove tzv EcperCke Vlade?
Najomraženija osoba u bosnjackoj gimnaziji. Ne vole je ni profesori ni ucenici i jedva cekaju da joj vide ledja. Atmosfera u skoli je toliko toksicna zbog nje i njenog maltretiranja ucenika i profesora. Na eksurziji na + 40 stepeni u italiji tjera djevojke da vade kofere pred svima i idu da se presvuku u pantole jer ne smiju da nose nista iznad koljena. Kada je nastavnicko vijece u skoli gdje se ona pojavljuje da prica necete naci raspolozenog profesora taj dan.
Na dzuma pauzi u skoli, momci idu na kafu i izlaze iz skole dok su djevojke natjerane da ostanu u skoli, a ako pokusaju izaci budu zaustavljene na vratima i vracene u skolu dok njihovi drugovi prolaze pored njih, izlaze iz skole i idu na kafu.
Profesori nas naravno razumiju te nas obicno puste ranije dok nije zvonilo za dzumu jer znaju u kakvoj smo situaciji. Medjutim kada je direktorica u skoli nema govora o tome. Dobiva punu platu a s posla ide kuci oko 1-2. Godinama pokusavamo da dobijemo parking za bicikla, medjutim nista od toga. Vaznije je sniziti vladanje pusacima.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
komplet promjenit izgled bascarsije, sljedit primjer Skoplja sa svoim novim trgovima i pod hitno ugasit vjecnu vatru,
HOCE LI NAPUSTITI DIREKTORSKU FOTELJU U BOSNJACKOJ,ILI JE KAPACITET DA UJEDNO OBNASA OBADVIJE FUNKCIJE,PI LICU JOJ VIDIM DA JE KARIJERISTA ALI NA STETU MLADOG NARASTAJA...
Razocarao me i nip sa ovim.
pa postignu oni opcu pismenost, nije to problem, problem je sto to nije dovoljno, i ne mogu maknut od toga. Ali nema veze, idemo zato u Njemacku jer tamo nas vise cijene kao radnike nego ovdje. Ovdje si dobar samo ako si na drzavnoj sisi ili programer u IT sektoru
mislim to je fakat nebitna informacija osim za nju samu privatno jer je to privatna stvar...a sa hidzabom i bez i po bozanskim i po zemaljskim zakonima vazno je samo kako ce raditi svoj posao i ima li korisno znanje.
Ne bih na prvu da sam negativan, ali obratite pažnju na sljedeće izjave: "u obrazovnom sistemu vidim velike prilike i šanse za razvoj kako kantona tako i BiH." Šta su "šanse" a šta "prilike"? "razvoj kantona, tako i BiH" opšti izbori, ministrica u jednom kantonu, a već priča o razvoju BiH. "rado prihvatam izazov"? - Ako je tebi ovo "izazov", radije nemoj raditi. Ovo treba biti poziv, želja i cilj!
I onda krene s već ustaljenim floskulama koje su još i pogrešno upotrebljene: "ima prostora za poboljšanje" - to se koristi kad su stvari relativno dobre i mogu se doraditi. Obrazovanje treba iz temelja mijenjati. "...uvažavanje mišljenja struke. Nužno je uključiti struku..." a nego koga? Nije nužno, nego se podrazumijeva i jedino je ispravno. Kad otvorimo dijalog, napravimo platformu, tr tr tr... prođe dvije godine. Ništa od toga.
Ne bih rekao 'okanimo se', ali umanjimo znacaj 'gradiva' i 'knjige' u smislu 'lekcija' i 'shtrebanja', recitovanja 'Iz Brloga Svog Je Zimus Izasao Stari Medo'. Osnovno obrazovanje bazirano na ucenju da bi se upamtilo, strahovlade u ucionici i muk kad nastavnik otvarajuci dnevnik digne pogled 'ko je danas spreman?' gubi podlogu. U korist unapredjenja kritickog prosudjivanja, logickog pristupa rjesavnja problema, krativnosti, perfekciji socijalno-komunikativnih sposobnosti,...
Ja bi licno najvise volio kad nebi bilo podjela na naciju , vjeru , stranku, da se ne mrzimo medusobno da zivimo zajedno u miru i slozi i u petak akobogda svi zajedno na dzumu da idemo.
E Jesi smjesan
Koliko bosnjackih zena nosa ovakvu mahramu?5%? Hipokriza teska , satrase se padajuci unesvijest od silne skromnosti pa se onda obiljeze : evo me bolja od tebe . Energija hipokrita pogurana narcizmom, egoizmom, self promovisanjem ovih individua. Jak