Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
LAŽU!!! Kaže mi med.sestra iz Hitne pomoći da nije kompletno uvezan sistem u svim ambulantama i klinikama. Iz tog razloga svuda tražu da poneseš i staru knjižicu, tako da nove kartice nemaju trenutno nikakvu funkciju.
Jedino sto se u apotekama mogu izdavati recepti jer sadrze maticni broj koji se unosi prilikom izdavanja elektronskog recepta.
Ma i da je uveden, evo kao student, ovjeriš knjižicu za čitavu godin odeš u bolnicu i traže ti mjesečnu ovjeru.. isto će i sa tim biti..
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Meni je sestra na šalteru rekla: 'Nije uvezato''..??!! Toliko o njihovoj pismenosti, a da ne pričam o stručnosti..jadna nam majka.
Kadar, uhljebaši nam hebaše mater. Sve nepismenjaci, rođačke veze (primiću ga ja sa ovaca u ambulantu pa nek se polahko nauči) i to većinom sve grlate sestre po ambulantama valjda naviknuto da se dernja za kravama i ovcama....
Šta je sa vakcinacijom djece? Da li se to nalazi u elektronskoj? Krvna grupa? ako neko zna nek napiše... ja mislim da se ne nalazi...ali nisam siguran
Jos je nisam dobio
Od kad imam tzv elektronsku knjizicu nikad nisam ovjerio staru, dva puta su mi u ZZM trazili staru jer u njoj imam upisan broj kartona, rade jos po starom, ali sam naucio broj napamet tako da mi to vise ne traze, naucili i oni na mene. U svim apotekama tzv. elektronska knjizica radi.
Ja koristim karticu bez problema,u domu zdravlja stari grad,ukcs,apotekama...al sam vidio da neki imaju problema,ne zbog kartica,nego zbog sestara koje nece da koriste kartice nego traze knjizice iz nekog svog razloga....ovo govorim za ovo gdje sam ja koristio,mozda nema u cijelom gradu,ne znam...
Elektronske kartice su dosle prije vremena samo da se uzme novac od svake kartice 2 KM Ovo je klasican dokaz daj da jos nekako ogulimo narod a sta nas briga hoce li raditi bitno je uzeti novac
Sve si u pravu. Ko ovo minuse puca, puknem mu staru ja nepismenu gmizavo-stranačko-bijednu.
upravo JUČER mi je u Skerlićevoj rečeno da me ne mogu primiti sa novom zdravstvenom (u 9. mjesecu trudnoće), kao i da se "ne mogu poroditi sa novom knjižicom, moram imati staru". Toliko o funkcionisanju vašeg sistema!
upravo JUČER mi je u Skerlićevoj rečeno da me ne mogu primiti sa novom zdravstvenom (u 9. mjesecu trudnoće), kao i da se "ne mogu poroditi sa novom knjižicom, moram imati staru". Toliko o funkcionisanju vašeg sistema!
Ovaj što ti je dao minus je 'puzajući stranački ghovnolizač' koji priznaje da je dobio posao od stranke SDA, a po inteligenciji nije ni za kopanje kanala.
Da ja pitao u socijalnom gdje se ovjerava, mogul ja koristiti ovu novu obzirom da mi ostao prostor za samo još jedan pečat u staroj knjižici, radnik mi kaze da nema potrebe što se njih tiče ali ako ja zelim mogu podnjet zahtjev za izdavanje nove, sad kako ko hoce.
Pa doktori prije par godina kucali dijagnoze na starim pisacim masinama.Kakvi mi i uvezivanje podataka elektronskim putem.Svijet prelazi na 5G mreze mi jos na 3Gu.
Lažu! Svima koje znam rekli su da i dalje nose staru knjizicu jer kao jos nije sve uvezano. Lazu nas i smiju nam se.
Odem dijete da vakcinisem pitaju me imam li staru jer u njoj ima ona tabela sa podacima o vakcinaciji i sta je sve primio dosad. Mislim ima to i u kartonu ali na novoj knjizici apsolutno nema tih podataka i onda nastaje problem. Domtor nema gdje da upise datum vakcinacije i sta je dijete primilo u elektronsku knjizicu.
Dok ti nekoj Sadžidi u ZZO objasniš kako se koristi moderna tehnologija, a ona još na levelu pisaće mašine iz 1962.
glupost je da zdravstvene ustanove nisu uvezane u sistem osiguranja. u tom slucaju bi po maticnom broju mogli provjerit za svakog osiguranika da li ima uplaceno osiguranje. nema potrebe za pecatanjem i gubljenjem vremena. jel to mozda problem u 21 vijeku ? u bosni ocito jest.
ovdje bez nekih 20 pecata ne mozes ni mrtvog ukopati.