Komentari (172)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Molimo da i vi zvono crkve stavite na vibraciju. Hvala 🤣
Mozete vala lupati minuse koliko hocete ali cinjenica je da u biologiji religija i nacionalnost ne postoje sto implicira da je to vrijednost koja je “pridodata” od strane covjeka.
Sve bi ja mantijaše na Goli. Pa radi nešto konretno, magarac, sva prava , a obeveze nikakve. Primaš lovu za palamuđenje u XXI stoljeću. Na biro, pa osjeti i podijeli sudbinu naroda iza kojega se sakrivaš i kojeg po raznim osnovama reketiraš
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Znam i neke Bošnjake koji zive blizu dzamije i zasmeta im ujutro ak je preglasno... helem, ne mora se odmah u necemu vidjeti nesto ruzno, moze se naci kompromis. Ako ide preglasno ezan rano ujutro za sabah onda se moze ujutro smanjiti, a po danu ostaviti ista jacina. Poenta ezana jeste da ljude poziva na namaz, realnost je da su dzamije prazne osim petkom. Druga realnost je da vecina ljudi prati preko interneta kad je namaz, ako vec misle ici na isti.
Treća realnost je da vecina ljudi, sto muslimana, sto nemuslimana, voli da cuje ezan, medjutim, ovima drugima sigurno nije drago ako rano ujutro ih probudi u vrijeme kad spavaju... Sve dok je nijet nacelnika dobar, a ne samo neka provokacija, onda je u redu.
plavo-bijeli mislim da crkva hoce nešto slicno uradit ili su barem govorili da su crkvena zvona davno van koristi jer su nekad govorili vrijeme i poziv na misu što je danas beskorisno jer svi imaju mobitel i jutarnje zvono mislili ukinut jer neko hoce spavat izjutra
Pojačaaj efendija jos
kad te posalju u corku abd zelim ti bar jednog vehabiju za cimera u celiji pa da se naslusas ezana
Na stranu tema, mislim da treba naći kompromis. Međutim, lijep odnos bi trebao biti obostran. Npr. džamija Ferhadija u Banja Luci je na raskršću Patrijarha Makarija i Kralja Petra Karađorđevića, ovdje je Islamska zajednica u Svetosavskoj ulici. Može li neka gradska uprava pokazati zrno normalnosti pa da ime ulice bude prikladno lokaciji, kao što je u Sarajevu u neposrednoj blizini Stare pravoslavne crkve ulica prote Bakovića, zaslužnog za izgradnju Sabornog hrama.
Pa i u Sarajevu je Saborna crkva u ulici Zelenih beretki, a Stara crkva u Ulici Mula Mustafa Bašeskije, prva po vojnoj jedinici, a druga po istoričaru i bivšem janjičaru? Ali da, kompromis je potreban. Zelenih beretki je kao da bi Ferhadija bila u ulici neke, šta znam, vojne brigade VRS
Zakon o javnom redu i miru je vrlo jasan i postoji da bi zaštitio ljude od prekomjerne buke, između ostalog. Zakon se odnosi i na svaki vjerski objekat, bilo koje religije. Ni crkva ni džamija nemaju pravo da me bude u vrijeme za koje je propisano da se ne smije proizvoditi buka. To nije vjerska sloboda, to je nepristojnost koja graniči sa zlostavljanjem.
Pa ima li ista ljepse od ezana i zvona crkve zajedno kako nekome to moze smetati
ISKRENO - Stvarno je previše... treba imati obzira prema drugima, prema onima koji su bolesni i sl. Ovo ne bi trebao biti napad na vjeru. Samo treba sagledati sve i iz svakog ugla i ne biti kreten pa ne vidjeti dalje od svog nosa nacionalističkog
Treba i zvona i ezane utišati na normalne decibele
Gospode Bože, koji jadnik, debil, retard i idiot moraš bit pa da ti glasnost ezana ili crkvenih zvona bude jedno od prioritetnijih pitanja u životu ....?!?
Čudi me da niste došli na ideju da srušite džamiju? Ne bi vam bilo prvi puta...
Neka se malo smanji i to je to. riješen problem, ako u nekom gradu nekom smeta preglasna zvona crkve, zamolimo da se smanji i opet riješen problem.
Bome bi ja pojaco jos duplo u inat genocidasima ako im smeta neka se presele u srbiju.
Ti mozes pojacavati preko tipkovnice, da te vidim u stvarnom zivotu?
Meni se čini da ga to podsjeća na one nevine koje su pobili i kosti razbacali,da im se nezna ni za grob ni za sudbinu do današnjeg dana.Savjest je čudo kako radi
Bosnjak nema jos drzave !
Niko se sigurno od stanovnika nije zalio na jacinu a drugo ako nrkome smeta nek seli u Srbiju pa nek slusa zvona.Samo kod nas ratni zlocinac i crnolistasi mogu biti vlast
Mogu kako hoce dok imas predstavnike Bosnjaka kao sto su Sevlid Hurtic, Camil Durakovic i druzina. E moj Bosnjace kome si ti svoje glasove dao.