BiH
0

Načelnik Koldžo prvi isprobao sprave u novom fitness parku u Vilsonovom šetalištu

Piše: J. H.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo otvorio je je danas drugi park u Sarajevu namijenjen građanima koji se žele aktivnije baviti finesom. Park je smješten u Vilsonovom šetalištu, preko puta objekta Turske ambasade i Raiffeisen banke.

I ovaj park je dio projekta "Slobodnom tjelovježbom u borbi protiv pretilosti, za prevenciju i terapiju dijabetesa, osteoporoze i kardiovaskularnih oboljenja" koje provodi Udruženje za arhitekturu-sport i rekreaciju-ekologiju AiR Sarajevo.

"Mnogo ljudi boluje od bolesti metabolizima i potrebna im je aktivna rekreacija za koju nemaju adekvatna mjesta i uslove. Imamamo jako mnogo neiskorištenog javnog prostora, te smo odlučili pokrenuti ovakve projekte", izjavila je za Klix.ba Emina Kučuk, predsjednica Udruženja.

Koldžo se zahvalio Udruženju Air i kompaniji DM koji su, kako je kazao, prepoznali potrebe građana i postavili sprave za vježbanje na ovom mjestu.

"Općina Novo Sarajevo je sa ovakvim i sličnim projektima počela još prošle godine kao prva općina u KS kad smo nekoliko ovakvih sprava postavili na dječijem igralištu nedaleko odavde. Htjeli smo vidjeti kakav je interes građana i, koliko vidim, oni su prezadovoljni", kazao je Koldžo koji je i sam vježbao u ovom fitness parku.

Admira Isaković, voditeljica regije i resora nabave i marketinga u DM-u u našoj zemlji kazala je da će ova kompanija donirati još sedam dječijih sprava dječijim ustanovama u nekoliko gradova u BiH.

"Drago mi je da je Sarajevo dobilo ovako lijep fitness park na ovako lijepom mjestu. Nadam se da će ga građani čuvati i cijeniti", kazala je Isaković.

U Vilsonovom parku će biti izgrađen još jedan ovakav park, ali ovaj put u Općini Centar.