{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Načelnik Hadžibajrić nagradio policajce koji su uhapsili napadača na Taubera

Klix.ba
26.3.2015. u 11:26
96
44
Načelnik Hadžibajrić nagradio policajce koji su uhapsili napadača na Taubera
96
Načelnik Hadžibajrić nagradio policajce koji su uhapsili napadača na Taubera
Foto: Općina Stari Grad
Nedim Aličković, Adil Poturković, Nedim Vrabac i Sanel Trnka, pripadnici Policijske stanice Stari Grad, koji su učestvovali u hapšenju napadača na Elija Taubera, savjetnika za kulturu i vjeru Jevrejske zajednice BiH, dobili su danas zahvalnice i novčane nagrade načelnika Općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića.
Policajci su nagrađeni za brzo i efikasno djelovanje u otkrivanju i hapšenju počinioca ovog krivičnog djela.

Istakavši da su časno i profesionalno obavljali svoj posao, policajci su se zahvalili načelniku na ukazanoj podršci, te se osvrnuli na nedavni napad na Taubera koji se desio u subotu (21.marta) u ugostiteljskom objektu "Wiener Cafe" koji se nalazi u ulici Veliki Ćurčiluk na broju 3, kada ga je napadač (F. A.) udario utegom nanijevši mu povrede glave.

Za podršku koju Općina Stari Grad pruža Prvoj policijskoj upravi zahvalio se načelnik Prve policijske uprave Fahrudin Halač, u ime komesara Ćosića.

"Zahvaljujemo se što su općinska vlast i načelnik Hadžibajrić prepoznali rad policijskih organa i napore u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, kao i za sveukupnu podršku i pomoć u radu koju pružaju Prvoj policijskoj upravi", kazao je Halač.

Kako je prije dva dana objavljeno na press konferenciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Elija Taubera savjetnika za kulturu i vjeru Jevrejske zajednice u BiH napao je F. A. rođen 1967. godine iz Sarajeva, koji je lišen slobode.

Osumnjičeni za napad F. A. od ranije je poznat policiji po izvršenju šest krivičnih djela od 2011. do danas (ubistvo u pokušaju, upotreba vatrenog oružja, lake i teške tjelesne povrede, nedozvoljeno držanje oružja, eksplozivne materije, oštećenje tuđe stvari i bludnje radnje).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: