Dat će i novac za Memorijalni centar
0

Načelnik Doboja se izvinio zbog divljanja "Vojvoda"

Piše: D. Brkić
Obren Petrović
Obren Petrović
Poslije divljanja dobojskih navijača "Vojvoda", prošle subote na šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji, načelnik dobojske opštine Obren Petrović, razgovarao je sa predstavnicima Udruženja porodica nestalnih Zvorničana i tom prilikom uputio svoje žaljenje i izvinjenje.

Načelnik Petrović je rekao kako izgrednici imaju svoje ime i prezime, te da ni trebaju odgovarati pred pravosudnim organima.

Prema riječima načelnika Petrovića, navijači iz tog grada poslali su negativnu poruku, jer je Doboj multietnički grad i da se Dobojlije zalažu za suživot i mir na cijelom prostoru BiH.

Na kraju današnjeg razgovora sa predstavnicima Udruženja porodica nestalih Zvorničana načelnik Obren Petrović je obećao novčanu pomoć u iznosu od 15.000 KM za završetak izgradnje Memorijalnog kompleksa u Gornjoj Kalesiji.

Podsjetimo kako je tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Tuzla Zikreta Džibrić, podnijela prekršajne prijave protiv četvorice pripadnika navijačke grupe "Vojvode" iz Doboja zbog narušavanja javnog reda i mira u subotu oko 19:30 sati. Riječ je o Marku Jorgiću, vođi grupe, te P.D., S.K. i G.V. svi iz Doboja.