Vraćajući se sa utakmice iz Zvornika
0

Dobojske "Vojvode" divljale po mezarju u Gornjoj Kalesiji

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Simpatizeri dobojske Sloge, prvoligaša u entitetskoj ligi RS, vraćajući se sa utakmice iz Zvornika divljali su po šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji.

Saznajemo kako je se jedan od članova "Vojvoda" popeo na jarbol, odakle je skinuo zastavu Armije R BiH sa ljiljanima. Incident se dogodio oko 19:30 sati, a u prvi mah su se proširile informacije kako je oskrnavljeno i nekoliko nišana. No, preciznijih podataka za sada nema, jer je u toku kriminalistička obrada privedenih osoba.

Naime, nakon divljanja po šehidskom mezarju službenici PU Kalesija uhapsili su nekoliko članova "Vojvoda". Od dežurne kantonalne tužiteljice saznali smo kako su privedena lica na ispitivanju, te da će odluka o daljem postupku biti donesena nakon što se policijski izvještaj dostavi Kantonalnom tužilaštvu.

Inače, ovo nije prvi incident "Vojvoda". Prošle godine su divljali u Janji, najvećem bošnjačkom povratničkom mjestu. Uprava dobojske Sloge u nekoliko navrata se ograđivala od djelovanja ove navijačke grupe, ali su pojedini članovi "Vojvoda" nastavili sa svojim nacionalističkim i fašističkim divljanjima.