BiH
3

Načelnik Bećirević "zaključao" svoje srce i iskazao humanost

FENA
Udruženje 2Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ organizovalo je danas u ulici Ferhadija ispred Gradske tržnice Markale medijsku promociju projekta "Podržimo projekat Sarajevski katanci ljubavi“.

Od 4. augusta na ovom lokalitetu postavljeno je "stablo ljubavi", gdje je do sada više od 3.000 ljudi odlučilo da "zaključa" svoja srca i na taj način daju svoj doprinos u humanoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za pomoć djeci oboljeloj od karcinoma.

Promociju je svojim prisustvom uveličao i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević koji je uime centralne sarajevske općine izdvojio 2.000 KM za pomoć pri liječenju djeci oboljeloj od ove opake bolesti.

"Ovo je zaista predivna akcija i ideja kako bi se pomoglo djeci koja boluju od karcinoma. Nadam se da će građani iskazati svoju humanost, kao što su to činili mnogo puta do sada. Mi smo veoma rado dali naš simbolični prilog, koji će pomoći nekom oboljelom djetetu. Svake godine se potrudimo da svojim novčanim doprinosom pomognemo raznim udruženjima koja se bave humanitarnim radom, rekao je općinski Bećirević, koji je po završetku promocije "zaključao“ svoje srce.

Autor projekta, student književnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu Kenan Zuković je za akciju pripremio 5.000 katanaca, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Centar.