{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


1.500 Sarajlija "zaključalo" ljubav kod Gradske tržnice

11.8.2012. u 16:16
0
0
1.500 Sarajlija "zaključalo" ljubav kod Gradske tržnice
0
Sedam dana nakon što je Sarajevo dobilo svoje "drvo ljubavi", ovaj projekt, kojim se pomaže djeci oboljeloj od raka, sve je popularniji u našem gradu.
Dosad je već 1.500 Sarajlija kupilo katance u obliku srca i svoju ljubav "zaključalo" na ovom drvetu ispred Gradske tržnice u Ferhadiji.

Kako je ranije najavio autor projekta Kenan Zuković, drvo će tu stajati dok se ne popuni katancima, nakon čega će ga Općina Centar, koja je podržala projekt, postaviti na jednu od atraktivnih lokacija u gradu. Cijene katanaca su pet KM, ali one mogu biti niže i više, u ovisnosti o tome koliko su građani voljni izdvojiti. Zuković ima 5.000 katanaca, a prema željama kupaca on također ugravira njihova imena na katance i dodatno ih ukrašava.

Akciju su podržale i mnoge poznate ličnosti, a večeras će to učiniti i nogometaši Željezničara predvođeni trenerom Amarom Osimom.

Riječ građana:

"Drago mi da i u Sarajevu imamo ovako nešto. Sličnu postavku sam vidjela i u Beču, s tim da je naše drvo ljubavi prije svega i drvo pomoći djeci oboljeloj od raka što mu daje još veći značaj", kazala nam je Aida Zahiragić.

"Odlična stvar. Evo maloprije sam sa kćerkicom postavio dva katanca. Sviđa mi se prije svega jer na ovaj način pomažemo bolesnoj djeci i mislim da bi se još građana trebalo uključiti u akciju", ističe Asim Kulović.

"Mogu samo reći da je ideja odlična. Sarajevo svakim danom postaje sve više svjetska metropola. Ovakvih i sličnih akcija treba biti više", govori Dejan Šetkić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: