BiH
0

Načelnik Bećirević ugostio "zlatnog kadeta“ Amara Barukčiju

Klix.ba
Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, nastavila je dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

Tim povodom načelnik Bećirević ugostio je danas Amara Barukčiju, člana kadetske košarkaške reprezentacije BiH koja je nedavno ostvarila historijski uspjeh, osvojivši zlato na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, saopšteno je iz ove općine.

Amar je stanovnik Centra, a s obzirom da Općina podstiče mlade i cijeni rezultate, načelnik Bećirević je odlučio ugostiti "zlatnog kadeta“, čestitati mu na ostvarenom uspjehu i uručiti novčanu nagradu.

"Najiskrenije čestitke svima vama koji ste zlatnim slovima upisali našu državu, ali i sebe u historiju Evropskog sporta. Nadam se da nećete stati sa nizanjem novih medalja i da ćete kada prerastete u seniorsku selekciju, ponoviti isti rezultat", kazao je Bećirević.

Barukčija se zahvalio načelniku Bećireviću na prijemu i naglasio da mu podrška Općine Centar, lokalne zajednice u kojoj je napravio svoje prve košarkaške korake, mnogo znači.

"Prije svega bih se zahvalio načelniku Bećireviću na prijemu i poklonu. Općina Centar svake godine pomaže i klubu Koš u kojem treniram i drago mi je da prvi ljudi lokalne zajednice u kojoj živim cijene moj rezultat i rezultat mog tima. Osvajanje titule evropskog prvaka mi je donijelo više samopouzdanja, ali i više odgovornosti i obaveza. Lijepo je vidjeti da neko prati moj i rad mojih saigrača i da imamo podršku", kazao je Barukčija.

I otac zlatnog dječaka, Nijaz, zahvalio se Bećireviću za prijem i novčanu podršku njegovom sinu.

"Ovaj poklon nam puno znači s obzirom da sam demobilisani borac i svaka finansijska podrška za našeg zlatnog sina, na kojeg sam ponosan, je jako dobro došla", naglasio je Barukčija.

Prijemu je prisustvovala i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar Sarajevo Zakira Šero.