BiH
158

Na Žutoj tabiji "Večer iranske muzike" u okviru Sarajevo Ramazan Festa

FENA
"Večer iranske muzike" na kojoj će nastupiti sastav "Sarajevo Saz" bit će upriličena večeras na Žutoj tabiji u okviru programa 2. Sarajevo Ramazan Festivala.

Od večeras će u Kolobara hanu početi i poslijeteravijska druženja sa hafizom Sulejmanom Bugarijem, koja organizira Medžlis Islamske zajednice Sarajevo. Druženja sa hafizom Bugarijem i njegovim gostima trajat će do 5. jula i gotovo sva će biti održana u Kolobara hanu, osim onih zakazanih za 3. i 4. jula u Carevoj džamiji, odnosno amfiteatru Šehidskog mezarja Kovači.

Na Žutoj tabiji iza iftara sutra će biti održana "Večer arapske muzike" uz nastup Dražena Franolića i Kamenka Ćulapa iz Hrvatske, dok će 28. juna u saradnji s Art kućom sevdaha na Žutoj tabiji biti organizirana "Večer sevdaha" na kojoj će nastupiti student Muzičke akademije u Sarajevu Zanin Berbić.

Od srijede, 24. juna u okviru Sarajevo Ramazan Festivala u Bošnjačkom institutu bit će postavljena izložba "Islamski motivi u likovnoj umjetnosti Bosne i Hercegovine", koju zainteresirani mogu pogledati sve do kraja ramazana.

U okviru Festivala otvoreno je i foto takmičenje "Ramazan u Sarajevu". Zainteresirani svoje fotografije mogu postaviti na društvenu mrežu Instagram, uz dodavanje hashtag oznake #SarajevoRamazan.

Ramazan Festival kreirali su Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo, saopćeno je iz Press službe Festivala.