{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Takmičenje "Ramazan u Sarajevu": Pošaljite svoje fotografije

20.6.2015. u 10:47
159
22
Takmičenje "Ramazan u Sarajevu": Pošaljite svoje fotografije
159
Takmičenje "Ramazan u Sarajevu": Pošaljite svoje fotografije
U okviru 2. Sarajevo Ramazan Festivala – festivala islamske kulture, umjetnosti i lijepih običaja, koji traje od 17. juna do 17. jula, od danas je otvoreno foto takmičenje "Ramazan u Sarajevu".
Zainteresirani svoje fotografije na temu ramazana u Sarajevu mogu postaviti na društvenu mrežu Instagram, uz dodavanje hashtag oznake #SarajevoRamazan.

U finale takmičenja, koje će trajati do kraja ovogodišnjeg ramazana, ući će po jedna fotografija takmičara čije fotografije skupe najviše lajkova fanova, a potom će stručni žiri, kojeg čine članovi Direkcije Sarajevo Ramazan Festivala, među finalistima odabrati pobjedničku fotografiju.

Pobjednik će biti proglašen prvog dana Ramazanskog bajrama, u petak 17. jula, dok će trećeg dana Ramazanskog bajrama, u nedjelju 19. jula, u galerijskom prostoru na Žutoj tabiji u Sarajevu biti postavljeni kolaži sa fotografijama svih finalista foto takmičenja "Ramazan u Sarajevu".

Pobjednik takmičenja bit će nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 500 KM, dok će svi ostali finalisti dobiti utješne nagrade sponzora Sarajevo Ramazan Festivala.

Sarajevo Ramazan Festival kreirali su Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo.

Programi u okviru Sarajevo Ramazan Festivala dio su projekta "PHOENIX – Kultura za budućnost", kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat "PHOENIX – Kultura za budućnost" traje 18 mjeseci i dio je programa "Sarajevo 2014" kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: