{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Horovi "Šapat srca" i "Hazreti Hamza" nastupaju na 2. Sarajevo Ramazan Festivalu

22.6.2015. u 08:57
282
5
Horovi "Šapat srca" i "Hazreti Hamza" nastupaju na 2. Sarajevo Ramazan Festivalu
282
Horovi "Šapat srca" i "Hazreti Hamza" nastupaju na 2. Sarajevo Ramazan Festivalu
Hor "Šapat srca"
U sklopu 2. Sarajevo Ramazan Festivala – festivala islamske kulture, umjetnosti i lijepih običaja, koji se u Sarajevu održava od 17. juna do 17. jula 2015. godine, večeras će nakon iftara od 21:15 sati na Žutoj tabiji nastupiti ženski hor "Šapat srca", dok će sutra (utorak) koncert održati muški hor "Hazreti Hamza".
Od srijede 24. juna će u Bošnjačkom institutu biti postavljena izložba "Islamski motivi u likovnoj umjetnosti Bosne i Hercegovine"“, koju će zainteresirani moći pogledati sve do kraja ramazana, i to od ponedjeljka do subota od 9 do 16 sati.

Podsjećamo, u okviru 2. Sarajevo Ramazan Festivala otvoreno je i foto takmičenje "Ramazan u Sarajevu". Zainteresirani svoje fotografije na temu ramazana u Sarajevu mogu postaviti na društvenu mrežu Instagram, uz dodavanje hashtag oznake #SarajevoRamazan.

Pobjednik takmičenja bit će proglašen prvog dana Ramazanskog bajrama, u petak 17. jula, dok će trećeg dana Ramazanskog bajrama, u nedjelju 19. jula, u galerijskom prostoru na Žutoj tabiji u Sarajevu biti postavljeni kolaži sa fotografijama svih finalista foto takmičenja "Ramazan u Sarajevu".

Pobjednik takmičenja bit će nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 500 KM, dok će svi ostali finalisti dobiti utješne nagrade sponzora Sarajevo Ramazan Festivala.

Sarajevo Ramazan Festival kreirali su Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo.

Programi u okviru Sarajevo Ramazan Festivala dio su projekta "PHOENIX – Kultura za budućnost", kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat "PHOENIX – Kultura za budućnost“ traje 18 mjeseci i dio je programa "Sarajevo 2014." kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: