Kultura
0

Zatvaranje Sarajevo Ramazan Festivala uz Burhana Šabana na Žutoj tabiji

Klix.ba
Burhan Šaban (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Burhan Šaban (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ovogodišnji, 2. Sarajevo Ramazan Festival bit će zatvoren koncertom hafiza Burhana Šabana i njegovog pratećeg benda, koji će na Žutoj (Jekovačkoj) tabiji biti održan u četvrtak, 16. jula.

Burhan Šaban rođen je u Skoplju, gdje već sa 14 godina postaje hafiz Kur'ana. U Sarajevu je završio Gazi Husrev-begovu medresu i stekao afirmaciju kao vrsan učač ilahija, ali i interpretator muzike.

Do sada je Burhan Šaban izdao četiri solistička albuma, te održao brojne koncerte kako duhovne, tako i zabavne muzike.

Sarajevo Ramazan Festival kreirali su Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo.

Programi u okviru Sarajevo Ramazan Festivala dio su projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost“ traje 18 mjeseci i dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.