{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Na Univerzitetu u Tuzli 26 studenata iz Palestine

S
24.6.2011. u 13:10
0
11
Na Univerzitetu u Tuzli 26 studenata iz Palestine
0
Ambasador Palestine u BiH Khaled Alattrash posjetio je danas Tuzlanski kanton.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Dvadesetšest studenata iz Palestine redovno studiraju na Univerzitetu u Tuzli. S tim u vezi ambasador Palestine u našoj zemlji Khaled Alattrash, posjetio je danas Tuzlanski kanton gdje je razgovarao sa premijerom Seadom Čauševićem, resornim ministrima prof. dr. Nađom Avdibašić-Vukadinović i prof. dr. Nadom Pavlović-Alić, te rektorom Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enverom Halilovićem.

"Pored razgovora o palestinskim studentima, svrha posjete je i razvijanje bilatelarne saradnje sa Tuzlanskim kantonom. Zahvalan sam Tuzlanskom kantonu i Tuzli što je obezbijedila pune stipendije za naše studente", kratko je rekao ambasador Alattrash.

Premijer Tuzlanskog kantona pokušao je kurtoaznu posjetu palestinskog ambasadora pretvoriti u razgovore o dugoročnoj saradnji na obrazovnom, ali i ekonomskom planu.

"Univerzitet u Tuzli će ostati otvoren za studente iz Palestine. Želimo razriješiti njihov status i omogućiti im bolji studentski standard. No, pokušao sam otvoriti pitanja i ekonomske saradnje sa Palestinom. Također, izrazio sam svoje žaljenje zbog zastoja u mirovnom procesu na Bliskom istoku i zaželio da Palestina što prije postane punopravni član Ujedinenjih nacija", rekao je premijer Čaušević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: