{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Palestinski ambasador posjetio Univerzitet

F
24.6.2011. u 18:36
0
1
Tuzla: Palestinski ambasador posjetio Univerzitet
0
Tuzla: Palestinski ambasador posjetio Univerzitet
Tuzla
Rektor Univerziteta u Tuzli Enver Halilović upriličio je danas prijem za ambasadora Palestine u Bosni i Hercegovini Khaleda Allatrasha.
Tokom susreta ambasador je rektora Halilovića ukratko informirao o trenutnoj političkoj situaciji u Palestini te je bilateralnu saradnju između Palestine i Bosne i Hercegovine ocijenio vrlo pozitivnom.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam u okviru posjete Tuzlanskom kantonu imao priliku razgovarati s rektorom Halilovićem i lično mu iskazati svu zahvalnost za razumijevanje i podršku koju Univerzitet u Tuzli iskazuje prema studentima iz Palestine. Posebno me raduje činjenica da smo danas, na inicijativu rektora Halilovića, razgovarali i o drugim vidovima saradnje”, kazao je između ostalog ambasador Allatrash.

“Univerzitet u Tuzli je veoma otvoren za saradnju s akreditiranim diplomatskim misijama u Bosni i Hercegovini, pa tako i s Ambasadom Palestine. Svakako, posebno razumijevanje iskazujemo pitanjima univerzitetske saradnje, razmjeni akademskog osoblja i studenata, pa će Univerzitet u Tuzli i u narednom periodu rado biti domaćin studentima iz Palestine”, istakao je ovom prilikom rektor Halilović.

Kada su u pitanju bilateralni odnosi između BiH i Palestine, naučna i kulturna razmjena iskustava, sudeći prema informacijama s međunarodnog plana i međunarodnim nastojanjima, rektor Halilović je iskazao uvjerenje da će u narednom periodu Palestina konačno kao država imati međunarodnu opstojnost i stabilnost.

Današnji susret bio je odlična prilika za dogovaranje buduće saradnje koja bi vrlo skoro trebala rezultirati organiziranjem internacionalne naučne konferencije.

Inače, na Univerzitetu u Tuzli s punom stipendijom i školarinom nastavu pohađa 26 palestinskih studenata na sedam fakulteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: