Komentari (403)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa šta očekivati drugo? Dok Bošnjaci koji su zagrlili i brane islam dok grle ljiljane pod kojim su se njihovi preci borili protiv islama, katolici se nazvaše Hrvatima jer ne žele da slijede taj apsurd. Pa upali u svoj apsurd.
Eto, zaluđena vojska alahova tamnog vilajeta samo potvrđuje ovo iznad.
OVO JE CISTI FALSIFIKAT ISTORIJE COVJEK KOJI JE PALIO CRKVE I UBIJAO SVECENIKE OKO DUBROVNIKA HERCEG STJEPAN KOSACA POSTADE NOVI HRVAT,UZMITE HRVATSKE POVIJESNE KNJIGE
PRIKAŽI ODGOVORE (35)
Sta smo dozvolili Boze dragi,mi veliki Bosnjaci da na temeljima nase drzave Bobovcu,uvjeravaju nas kako su nasi pretci bili klatolici jos gore Hrvati,ni katolici ni pravoslavni nj muslimani.Bili su bogumili,patarenu,dobri bosnjani.To smo mi krvi jer nam je najveci domet komentar na klixu i fbu
https://dialogos.ba/2017/11/09/matica-srpska-1825-bosnjaci-zive-izmedu-drine-vrbasa-save-dalmacije-i-huma/
rusilac..majmune koja su to slavenska vjerovanj?misius i na svaroga??:))
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Najstarije crkve na juznoslovenskim prostorima su u Dubrovniku iz 4 vijeka i nedavno pronadjena crkva u Malom Zvorniku, Srbiji iz 6 vijeka. Bogumili su bili hriscani, ali posto nisu htjeli ratovati bili su proganjani od strane i katolicke i pravoslavne crkve. Teza da su danasnji muslimani jedini potomci bogumila je smijesna. Kao prvo, gdje su vam istorijski dokazi? Da li su ti bogumili imali razlicita imena od Srba i Hrvata? Ako jesu, onda nam dajte dokaze imena vasih predaka bogumila!
Postoji li ijedan pisani ili arheoloski dokaz koji jasno pokazuje da su u Bosni i Hercegovini zivjeli bogumili, zajedno sa pravoslavcima i katolicima prije najezde azijatskih hordi iz anatolije?
" ....grada Bobovca obavljena "Molitva za Domovinu" Sada i pitanje za koju domovinu? Opet pitanje: Gdje je tu Bosna i Hercegovina i njena himna? Koga vi farbate, Kalimere? Sve je OK vjerski, da se iza ove procesije nekrije ona druga, Čovićeva, Ljubićeva i istalih njihovih - domovina.
Kardinale Puljiću ovo je falsificiranje povjesti i bacanje prašine u oči Bosancima koji su se u to vrijeme odupirali Kleru kojem ti pripadaš
Kakve veze ima sahovnica sa Bosanskom kraljevinom i njenom prestolnicom Bobovcem? Daj dodjite sebi.
Apsolutni nikakve, ai ako nista manje je nevina nego ona kockasta.
kako je Bosna nastala aman aman kidišu na nju iz svih pravaca vjekovima povijesti,odajem zasluženo priznanje istočnim i zapadnim susjedima na zavidnoj upornosti kao i domaćim kvislinzima i šestokolonašima
kada se svi "KONSTITUTIVNI" i "OSTALI" narodi a ne samo Hrvati okupe na Bobovcu to ce biti naznaka stvaranja "nove", jake, silne i VELIKE BOSNE!
Koju,samo nam pojasnite.
HVO u proslavi HB. Fino.
E moj sinko, htjeli su htjeli su, nije da nisu. Pa dodje za njih onaj kobni dan juna mjeseca devedest'i neke. Nestadose latini iz Kaknja u danu. Sta ces, tako se htjelo.
De administrando imperio cara Konstantina VII. Porfirogeneta..." U poglavljima 29–36 donose se podatci o seobama Hrvata i Srba, o njihovoj povijesti do polovine X. st....iznose se ključni podatci o doseljenju Hrvata na prostore gdje i danas žive...itd" 7 stoljece. Hvala lijepa
Šta ćemo reći za prostore koje su naselili Srbi a danas tu žive Hrvati? Konavle, Makarska, Široki Brijeg, Mostar?? Bugojno, Travnik..Sve je to Konstantin fino zapisao.
Upoznajmo prvo bracu iz Bugarske: Bosna (pronounced [bɔ̂sna]) may refer to: Bosna village, Bulgaria[1] Bosna (ridge), a mountain ridge in Bulgaria Bosna (river), a river in the republic of Bosnia and Herzegovina Bosnia (region) or Bosna, a geographical region in republic of Bosnia and Herzegovina natpis je malo star jer BiH u svom nazivu vise ne sadrzi pojam republika.
Na grobnoj ploči kraljice Katarine je pisalo a piše i sad, u crkvi u Vatikanu: "Katarini Kraglizi Bosanskoi Stipana Kerzega Suetoga Saue, sporoda Jeline i kucchie Zara Stipana roieni, Thomascia Kraglia Bosanskoga xeni" Jasno piše ko je i šta je, kraljica bosanska, ćerka hercegova (od Svetoga Save) i od roda cara Stipana (cara Dušana). Dakle, kraljica je bila Srpkinja.
@husar hahaha
Garant Ministarstvo odbrane snosilo troškove? Ne znam ko bi ovu državu branio u slučaju da nas napadnu Hrvatska ili Srbija? Raspalo bi se sve k'o balon od sapunice, prvi bi se vojnici međusobom pohvatali za vratove! A niko drugi nas i ne može napasti. Ta je vojska jedan veliki nepotrebni trošak a'l eto valjda treba ljude na silu zaposliti. Pravoj svrsi svakako ne služe, evtl neka poplava, požar, misije u inostranstvu u službi NATO-a...
Ovo je jedan sramotan način croatiziranja bosanske prošlosti! Ovako nešto nije trebalo nikad ni dozvoliti. Jeste Katarina prihvatila katoličku veru, ali Katarina nikad nije znala da je postala Hrvatica! Ovi moderni Hrvati u BiH su se prozvali Hrvatima na poziv katoličke rimske crkve. Hrvata na području BiH je bilo jedino u današnjoj Krajini, Bihać i okolina. I pravi Hrvati su samo i jedino ćakavci po Dalmaciji.
PORUKA PULJICU: BOBOVAC JE ZEMLJA CRKVE BOSANSKE I DIDA, A NE KATOLICKE STRANE CRKVE I PAPE. ZAPAMTI TO KAD DOLAZIS TU I POKUSAVAS PREVARITI NAROD. INKVIZITORI BOSNI NISU BILI NISTA MANJE STRANI OD OSMANLIJA IZ TOG DOBA ILI BIZANTIJACA.
Vi ste komični, vi što begenišete turskog okupatora, Bošnje. Na svaki način želite napraviti paralelu, pa tako je po vama jadna Bosna bila na udaru katolika (što je istina, jer imamo prave ratne kampanje preko Mađara) i "Bizanta" ili pravoslavaca, što nije tačno. Nikakvi pravoslavci nisu napadali Bosnu da nametnu pravoslavlje. To samo lažete, i to ne drži vodu. Car Dušan je imao jedan napad sa ciljem povratka Neuma, Pelješca..ali nema veze sa nametanjem pravoslavlja.
a gdje su ljiljani simbol toga sto obilježavate