{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Kozari proljeće pozdravilo oko 1.500 planinara

S
23.3.2014. u 16:04
1
15
Na Kozari proljeće pozdravilo oko 1.500 planinara
1
Oko 1.500 planinara iz BiH i zemalja okruženja danas je na Kozari učestvovalo na tradicionalnoj planinarskoj manifestaciji "Pozdrav proljeću".
Foto: SRNA
Foto: SRNA


Učesnici ove manifestacije jutros su krenuli na planinarski pohod prema Mrakovici dug 13 kilometara, gdje ih je dočekala ministar trgovine i turizma Maida Ibrišagić-Hrstić.

Hrstićeva je istakla da je ova manifestacija jedna od značajnih za promociju turizma na planini Kozari, koju podržava resorno ministarstvo.

"Sudeći prema broju učesnika planinarenja, ni loše vrijeme nije uticalo da odziv, pogotovo mladih ljudi, bude veliki", rekla je Hrstićeva.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da on tradicionalno dolazi na ovu manifestaciju da radost dolaska proljeća dijeli sa planinarima.

"Okupili smo se ovdje da pošaljemo lijepe poruke radosti života i mira", istakao je Pavić.

Današnju manifestaciju organizovalo je Planinarsko društvo "Klekovača" iz Prijedora čiji predsjednik Dragan Romčević kaže da je učestvovalo 40 planinarskih društava iz BiH i zemalja okruženja.

"I ove godine, manifestacija je uspjela. Mi smo prezadovoljni kao organizatori, jer je bio veliki odziv, pogotovo što pored članova planinarskih društava ima i veliki broj planinara amatera, učenika osnovnih i srednjih škola, kao i ljubitelja prirode", rekao je Romčević, koji je direktor Nacionalnog parka Kozara.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Planinarski pohod počeo je u Rajkovićima u podnožju Kozare, a išao je preko Kozaračkog kamena do Mrakovice na 802 metra nadmorske visine. Na Mrakovici je za sve učesnike organizovan ručak i prigodan kulturno-zabavni program.

Planinarsko društvo "Klekovača" osnovano je 1953. godine i jedno je od starijih društava u Republici Srpskoj. Ovo je 16. put da organizuje tradicionalni planinarski "Pozdrav proljeću".

Kroz "Klekovaču" je u proteklih 60-tak godina prošlo više od 10.000 članova, a poseban akcenat u radu posvećuje se očuvanju i zaštiti planine Kozare, ali i radu sa školskom djecom i omladinom, organizacijom ovakvih druženja na Kozari.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: