BiH
76

Brojni posjetioci u Pionirskoj dolini: Mališani i roditelji proslavili dolazak proljeća

Anadolija
Foto: Anadolija
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Pionirska dolina u Sarajevu danas je najveselije mjesto gradu gdje se okupio veliki broj mališana i roditelja kako bi na svoj način poželjeli dobrodošlicu proljeću.

Četvrtu godinu zaredom je organizovana manifestacija pod simboličnim nazivom "Ususret proljeću".

Mnogobrojna "mala raja", njihovi roditelji i ostali posjetioci došli su kako bi na svoj način poželjeli dobrodošlicu proljeću.

Raznovrstan i bogat program uz pjesme i muziku mališana, specijalnu dječiju modnu reviju, igru i zabavu uz mnoštvo zanimljivosti, satkanih u interesantnu i radosnu cjelodnevnu priču, prava su prilika da djeca ali i roditelji prvi dan vikenda provedu na nešto drugačiji način.

Jasmin Mehaković iz agencije Newevent, koja je i organizator manifestacije "U susret proljeću" kazao je za AA da oni zahvaljujući Upravi Pionirske doline, organizuju lijep dan za svu malu raju.

"Vrijeme nas je poslužilo i možemo kazati da nam je i ove godine uspio projekt", rekao je Mehaković.

Mehaković dodaje da je ove godine novina "Utrka beba", koja je izazvala veliko interesovanje.

"Ne znamo ko se više bori, mame ili bebe. Također, organizovana je i izložba učenika Osnovne škole 'Aleksa Šantić', zatim smo imali djecu iz modne agencije 'Free models'. Ima jako zanimljivih sadržaja koji traju cijeli dan", kazao je Mehaković za AA.

Pojašnjava da su na taj način dobili savršen dan za mame i djecu.

Mališani su najviše uživali. Osim u druženju sa životinjama, mališani i njihovi roditelji sunčani dan iskoristili su za vožnju u voziću, ali i za šetnju kroz prirodu, za zabavu i rekreaciju. Djeca su imala priliku obići i zebre, škotsko govedo, jelene i srnu, mrkog medvjeda, te lamu, klokana, dikobraza.

Djevojčica Laida kaže da često dolazi u Pionirsku dolinu i najviše joj se sviđaju životinje i igranje u parku.

"Danas sam šetala, igrala se, gledala i hranila životinje", kazala je ona.

Fuad Lišić danas je iz Zavidovića došao u Pionirsku dolinu kako bi djeci priuštio nešto drugačiji dan.

"Došao sam kako bi djeca uživala u prirodi i gledala životinje. Ovo je drugi put da dolazimo. Mnogo nam se sviđa jer ima različitih sadržaja", kazao je Lišić.