Ima potrebnu dozvolu
0

Na dionici autoputa Banja Luka - Gradiška nedostaje sloj asfalta

FENA
Foto: Frontal.ba
Foto: Frontal.ba
Premijer RS-a Aleksandar Džombić nije danas odgovorio na pitanje da li dionica autoputa, od Klašnica do Mahovljanske petlje, koja je nedavno puštena u saobraćaj, ima trajnu ili privremenu upotrebnu dozvolu, jer na tom dijelu autoputa nedostaje sloj asfalta.

"Dionica ima potrebnu dozvolu da bi mogla biti puštena u saobraćaj“, rekao je Džombić, izbjegavši da odgovori koju konkretno dozvolu ima.

Priznao je da će se dio autoputa Banja Luka - Bosanska Gradiška, za uključivanje u Laktašima, raditi još u određenim fazama i taj dio ima privremenu dozvolu, dok, drugi dio, kaže, ima trajnu dozvolu.

Da na tom novootvorenom dijelu autoputa Banja Luka - Bosanska Gradiška, koja traje već godinama, nedostaje jedan sloj asfalta, potvrdila je nedavno ministrica za urbanizam i građevinarstvo Srebrenka Golić.

Izdali su, pojasnila je, tri rješenja od čega su dva sa privremenim rokom od 90 dana, jer nije "navučen jedan sloj asfalta".

"Ukazala sam Republičkom inspektoru da prati realizaciju ovog rješenja i njihova je odgovornost ukoliko se nedostaci ne otklone“, rekla je Golić.

Nešto manje od šest kilometara dijela autoputa, na pravcu od Klašnica do Mahovljana, pušten je u subotu u saobraćaj nakon skoro šest godina izgradnje, a za šta je utrošeno čak 114 miliona KM.

Premijer Džombić je za kraj maja najavio i raspisivanje tendera za autoput Banja Luka - Doboj, a ta procedura može da traje i do 90 dana budući da se radi o međunarodnom pozivu, a ugovor sa potencijalnom izvođačem, tvrdi, mogao bi biti potpisan tokom ljeta.