{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završetak autoputa Banja Luka - Bosanska Gradiška u junu

S
12.2.2011. u 16:17
0
8
Završetak autoputa Banja Luka - Bosanska Gradiška u junu
0
Završetak autoputa Banja Luka - Bosanska Gradiška u junu
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će izgradnja autoputa Banjaluka - Gradiška biti završena u junu, te najavio da će u narednih 10 do 15 dana biti raspisan tender za angažovanje domaćih izvođača na dijelu autoputa Banja Luka - Doboj, ali i internacionalni tender za ovu dionicu autoputa.
On je naglasio da je do zastoja u izgradnji došlo jer je italijanska firma "Vidoni", koja je na međunarodnom tenderu dobila izvođenje radova na dionici od aerodroma u Mahovljanima do Topole, istupila iz posla nakon što Vlada RS i nadležna banka nisu dozvolile povećanje cijena.

Dodik je pojasnio da je italijanska firma u posljednjih godinu dana sporila cijene, čije povećanje nisu dozvolile Vlada RS i nadležna banka, zbog čega sada "Vidoni" istupa iz posla, koji će preuzeti preostali izvođači.

"U šestom mjesecu biće otvoren kompletan autoput od Banje Luke do Bosanske Gradiške, a na tom putu će nastaviti da se radi petlja koja povezuje autoput Banja Luka - Doboj", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

On je dodao da radovi na mostu na Savi kasne, ali da u ovom trenutku postoji čvrst dogovor sa hrvatskom stranom i da će dogovorena dinamika biti ispoštovana.

"RS je obezbijedila za izgradnju mosta preko Save 36 miliona eura, koji sada stoje na računima i čekaju da budu povučeni za njegovu izgradnju. Isto toliko treba da uloži i Hrvatska, a mi smo pristali da Hrvatska projektuje i provodi procedure izgradnje mosta", rekao je Dodik.

On je rekao da će se na mostu graditi savremeni granični prelaz kako bi se rasteretile gužve u Bosanskoj Gradišci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: