{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mutabdžija: U ponedjeljak "optimalno rješenje" za bošnjačku djecu

F
12.10.2013. u 16:35
2
20
Mutabdžija: U ponedjeljak "optimalno rješenje" za bošnjačku djecu
2
Mutabdžija: U ponedjeljak "optimalno rješenje" za bošnjačku djecu
Goran Mutabdžija (Foto: Anadolija)
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) Goran Mutabdžija iznijet će, kako je najavljeno iz resornog entitetskog ministarstva, novu inicijativu koja će biti "optimalno rješenje za prevazilaženje novonastale situacije“, nakon što bošnjačka djeca u Vrbanjcima kod Kotor Varoša i u Konjević Polju kod Bratunca nisu 2. septembra krenula na nastavu.
Razlog za to je, između ostalog, i u činjenici jer im nije omogućena nacionalna grupa predmeta, na čijem uvođenju insistiraju njihovi roditelji.

Mutabdžija je rekao da je obrazovni sistem u RS-u ustavna kategorija i da je isključivo u nadležnosti RS.

"Svjesni smo situacije u školama u Vrbanjcima kod Kotor- Varoša i u Konjević polju kod Bratunca, u kojoj su učenici jedini gubitnici. Na rješavanju ovih pitanja Ministarstvo prosvjete i kulture intenzivno je radilo u proteklom periodu", izjavio je on.

Pozvao je predstavnike OSCE-a i OHR-a na sastanak.

"S ciljem prevazilaženja ovakve situacije pozivam predstavnike OSCE-a i OHR-a na sastanak u ponedjeljak u Ministarstvo prosvjete i kulture, na kome ćemo iznijeti novu inicijativu koja će biti optimalno rješenje za prevazilaženje novonastale situacije", rekao je resorni entitetski ministar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: