{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mutabdžija: U ponedjeljak "optimalno rješenje" za bošnjačku djecu

F
12.10.2013. u 16:35
2
20
Mutabdžija: U ponedjeljak "optimalno rješenje" za bošnjačku djecu
2
Mutabdžija: U ponedjeljak "optimalno rješenje" za bošnjačku djecu
Goran Mutabdžija (Foto: Anadolija)
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) Goran Mutabdžija iznijet će, kako je najavljeno iz resornog entitetskog ministarstva, novu inicijativu koja će biti "optimalno rješenje za prevazilaženje novonastale situacije“, nakon što bošnjačka djeca u Vrbanjcima kod Kotor Varoša i u Konjević Polju kod Bratunca nisu 2. septembra krenula na nastavu.
Razlog za to je, između ostalog, i u činjenici jer im nije omogućena nacionalna grupa predmeta, na čijem uvođenju insistiraju njihovi roditelji.

Mutabdžija je rekao da je obrazovni sistem u RS-u ustavna kategorija i da je isključivo u nadležnosti RS.

"Svjesni smo situacije u školama u Vrbanjcima kod Kotor- Varoša i u Konjević polju kod Bratunca, u kojoj su učenici jedini gubitnici. Na rješavanju ovih pitanja Ministarstvo prosvjete i kulture intenzivno je radilo u proteklom periodu", izjavio je on.

Pozvao je predstavnike OSCE-a i OHR-a na sastanak.

"S ciljem prevazilaženja ovakve situacije pozivam predstavnike OSCE-a i OHR-a na sastanak u ponedjeljak u Ministarstvo prosvjete i kulture, na kome ćemo iznijeti novu inicijativu koja će biti optimalno rješenje za prevazilaženje novonastale situacije", rekao je resorni entitetski ministar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: