Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da, samo sto se sad IZ mijesa u politiku vise nego ikad! U tome i jeste temeljni problem nasih zivota.
U pravu si efendija.Ranije se politika stvarno vise mijesala u rad islamske zajednice nego danas.Danas jedna stranka SDA kontrolise Islamsku zajednicu, bira reisa, pise joj saopstenja……..U stvari, islamska zajednica je danas samo vjersko krilo SDA, tako da nema potrebe da se politika vise mjesa u Islamsku zajednicu, jer je ona postala dio politicke partije SDA.
Kamo srece da se politika manje mijesa u vjeru, a vise vjera u politiku, moralni i eticki principi nikad nisu bili manji u drustvu, drugacije bi i stanje u politici bilo. Problem je sto je IZ postala paravan za manipulaciju ljudima, u koju se politika uvukla.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
dobro . a gdje tebi readi zet? ili ima li iko da radi recimo kod privatnika ?i da nije ko iz slobodne bosne, hajata ili onih (ne)zavisnih intelektualaca presao u klix da radi ? pravo poltronski portal postao brisu komentare bez ikakvog pravila ili objasnjenja a botove ostavljaju.?
Kamo srece da se politika manje mijesa u vjeru, a vise vjera u politiku, moralni i eticki principi nikad nisu bili manji u drustvu, drugacije bi i stanje u politici bilo. Problem je sto je IZ postala paravan za manipulaciju ljudima, u koju se politika uvukla.
@gooUser1561888010 ima li neko od njihove familije da radi kao prodavač u Bingu
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pa krenite iz vasih redova, ne mozes biti visoki funkcioner SDA I IZ-a. Jedno moras ostaviti. Zdravije za zajednicu, da IZ bude korektiv svim strankama, drustvu, drzavi itd.
@Abuba IZ bi trebala sda-ovcima zabraniti ulazak u džamije, da je sreće i poštenja.
Komunjare i nepismeni bravar TITO je ondasnje sve ugledne Bosnjake (skolovane i bogate) opljackao i po noci odveo u kazamate.Mnoge hodze je pobio, dzamije srusio, poslao KOSovce da prate svaki njihov korak. Ukrao preko 1000 zgrada i bogzna koliko duluma zemlje od islamske zajednice.U Sarajevu postavio srbe na sve rukovodece pozicije, doselio srpske oficire, ucitelje i nastavnike te im dao stanove, sva imena ulica dao po jugosrpskim zlikovcima koji nemaju veze sa gradom i drzavom BiH.
SDP/NS/NiP komunisti su bolesni ljudi, jer vole komunizam i socijalizam, a on propao svugdje u naprednom svijetu. Vole Jugoslaviju,a ona se raspala tragicno. Vole bravara Titu,a on davno krepaoo. Vole Srbe i Hrvate i genocidasse i UZP-ovce,ne vole Bosnjake-muslimane pripadnike Armije BiH,koji su se borili za BiH. Vole lopove, kriminalce, reketase, nepotiste, krmojede, rakijase, a ne vole moralne, cestite i postene muslimane niti vjeru Islam. Njih treba poslati dr.Cemalovicu na posmatranje.
Ranije su se stvari odradjivale pritiscima, ucjenama, a sada donacijama. Rekao bih da je ovaj novi sistem rijesio stare nesuglasice na obostrano zadovoljstvo.
zato Softić SDA glasa za povećanje otpremnine umjesto 10.000KM na 35.000KM, nema šta, moralno, kao predsjednik Sabora Islamske zajednice... dok u svim državnim preduzećima trebala bi biti ista prosječna otpremnina, za njega je 35.000KM normalno , da se razlikuje u odnosu na druge..
Prije je postojala IZ, a dannas se utopila u SDA pa Džamije koriste kao predizborne govornice...
sada je IZ podružnica sekte SDA
Zato ste pokrali sve sto se mnogo,sad politika krade a vi manje...ne zna se sta je zalosnije u ovoj Drzavi
Ukoliko iko iz IZ ima ikakve ovlasti ako misli dobro IZ i pazi na ugled IZ tebi bi trebao zabraniti da ti nešto braniš i da ti govoriš u ima IZ ti si jedan obični interešdžija koji braniš nekog dok imaš ličnog interesa sutra da ti reis zabrani u dijasporu za tebe bi to bio najgori reis. Ni jedan čestiti imam ne može otići u dijasporu od tebe gladeži jedana. Popusti malo IZ nek dahne od tebe.
Ja ti priče šuplje da Bog sačuva. Dok ti braniš Softića amebu i parazita čovjek dana nije radio od srednje škole na buđžetskoj sisi, i predsjednik Sabora. Nikad boljeg Reisa a lošijih suradnika i lošijeg sastava sabora. Ugled IZ još jedino čuvaju čestiti imami a takve kao ti i tebi slične za jedan odlazak u dijasporu se kupi. Ne mogu imami podići ugled IZ koliko Softići i ti možete upropastiti
sve sve, al sda najbolja...suptilna politika...
Reis je čestit i fin insan. Al nemoj Bogati ti Spahiću prosipati šuplju priču. Svaku svoju tezu u sljedećoj rečenici demantuješ, a to samo govori da si ti jedno blebetalo. Kažeš da IZ nikad nije slobodnija a od rata predsjednici sabora potrošeni kadrovi SDA. Braniš uhljeba Softića koji je u presjedništvu SDA čovjek nije dva dana radio normalan posao da se oznoji i on je givikt Reisu na vratu, ne foliraj ba Spahiću intereščijo.
Ovaj je lik uvjek imao stav Kakav je takav ali ga nije mijenjao Kapa do poda PS nisam musliman Svaka cast
Budi alim pa kaži na džumi kako Seka ne treba biti tamo gdje je jer je to i po Islamu sukob interesa i nepotizam. I kaži kako ne treba od Dodika uzeti 100 000, jer on kaže da hodža arlauce. U suprotnom nemate nikakvog kredibiliteta ni ti ni reis.
al lopovi se ne smanjuju... već samo povećavaju u iz