Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
elhamdulilah
Svima koji su odlucili da u ime Allaha zaposte ovaj mjesec ramazana zelim sve najbolje i da im dani posta budu lagani i da izdrze u namjeri.Amin
AMIN!
Braćo muslimani, od srca vam želim da najdražeg nam gosta Mjesec Ramazan dočekate, ispostite i ispratite onako da Dragi Allah bude Zadovoljan, te da u blagostanju i rahatluku budete sa svojim najmilijima! Allah Mubarek Olsun Ramazan-i-Šerif!
a sta je sa sestrama muslimankama?
@stado_jata Neka ti bude uzor Atans Mihajlov, sve će ti se samo kazati, u suprotnom teško je shvatiti smisao posta i ramazanske čestitke. http://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Pravoslavni-svestenik-nakon-20-godina-sluzbe-primio-islam-173197.html
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svima koji poste,slave zelim sve najbolje !!!!!!
Sad se svi "pretvaraju" u "vjernike" one kurve koje citavo ljeto hodaju u dopicnjaku sad idu svako vece na teravije isto i oni klošari koji svakih 10 minuta spominju boga,dzamije itd i oni idu a nasi alkoholicari ne smiju pit PIVU hahahha
Elhamdulilah
svim muslimanima bosne zelim sve najbolje u mjesecu ramazana
Citajte prevod Kur'ana da bi skontali Islam ako Bog da...
Oni koji hoće da poste, naći će načina da to i učine. Oni koji neće da poste, oni će naći hiljadu razloga da to ne učine. Ali, dobro je opisano, "mogu postiti što se tiče hrane i vode", jer post se ne svodi na uzdržavanje od jela, pića i polnog odnosa, posti se jezikom, očima, srcem i što više ibadeti - klanja i dovi.
Najgore mi je od svega, postujem vjeru, mogu postiti sto se tice hrane i vode, al ne mogu brate izac napolje onda, odmah me neko bocne i ja moram opsovat, ili samo mi je dovoljan jedan pogled na siptare koji prodaju cevape i hamburgere i opet gubim post. A o zenama sto hodaju gole da ne govorim. Pa hajd eto nek neko ne pogleda. Dao bi mu sve novce ovog svijeta. Danas ko isposti u BiH, a da ne se ne omrsi, svaka mu cast. Jer moras se i duhovno procistit, to ko uspije, skidam kapu, taj je za mene covjek. :)
Pocni s tim da Albance ne nazivas pogrdnim imenima. Kad Musliman posti s cistim nijetom,nit ga interesuje dal neko pije ili jede,ili gola Samanta kraj njega hoda,pobjedom nad nizim pobudama biva nagradjen mentalnim "orgazmom". Svim Postacima zelim Kuvet cist i lijep nijet i sto vise ibadeta.
Ne bi taj platio poreza drzavi ni feninga, a nase radnice rade ko robi, jer jednostavno oni znaju da djevojke koje konobarisu kod njih nemaju gdje da rade, a skole nisu ucile. I iskoristavaju to. Po ekonomije nam je.base. :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sve je ovo lijepo, a onda 8.8 ludilo, ugostitelji trljaju ruke, pjevaljke se zovu da pjevaju, curice, ciji su djedovi, ocevi, majke postili, obuku minice do pici.ca, bajrami se cestitaju s pivom u ruci, i to normlano? Pa to su djeca od ovih postaca, a i ako nisu djeca od postaca prve su komsije, pa nisu dosli rusi iz sibira da ne znaju sta je bajram. Nemam ja nista protiv toga, nek se veseli i pije, ja nikom nit mogu nit bi zabranio njegovu slobodnu volju, samo trebam0o se malo otrest, i shvatit da je to vjerski praznik, nas najljepsi, a mozemo sebi naci neki drugi izgovor da pijemo, naci neki datum bezvzez, ima dana u godini kamara. Postujte Bajram, makar to. Ionako nema vise postovanja izmedju ljudi, opcenito, naravno da ima izuzetaka, pa makar Bajram da ispostujemo. Jer ja kad izadjem navece napolje ja moram svratit u neku kafanu kad su svagdje partiji :D A necu ni sam da sjedim kod kuce, dok se macke provode naplju :). I sto je najgore opet oni veci vjernici od mene.
Ramazan Mubarećula braćo Bošnjaci/Bosanci/Muslimani. Naprijed SDP, Viva la Comunismo!
..Fakat :)
Svim muslimanima ramazan šerif mubarek olsun i da ga provedu u postu i ibadetu, ali i DRUZENJU i da im se post ne svodi samo na:"Joj jedva cekam kad ce iftar" a u toku trajanja posta ne komuniciraju jedni sa drugima, ne zovu na iftare nikoga osim svoje naj naj uze rodbine. Moja je rahmetli nana uvijek za svaki ramazan pozivala na iftar nepoznate ljude koji poste. Pozivajte jedni druge i druzite se u ovom najodabranijem mjesecu, jer imam osjecaj da smo se poprilicno otudjili jedni od drugih, i sto je najtuznije svi smo svjesni toga ali slabo sta radimo po tom pitanju.
Jaran mi je do juce pio,sutra ce zapostit i onda od 8.8 oper rokanje po rakiji i po zenama....
A ti, hoćeš li ti postiti? Ako jaran nije rekao da je piće dozvoljeno, onda nije ni izišao iz vjere. Ali mi ćemo na Sudnjem danu biti pitani najprije za sebe same, šta smo radili, jesmo li postili i izvršavali druge obaveze Uzvišenog Allaha, pa tek onda za druge.
insAllah i ovaj u postu da provedemo :)
Ramazan Mubarek Olsun!
Nadam se da necu ureci, al ovo je prvi naslov da se raspravlja normalno bez sovinisticko-nacionalnih ispada.....
Allah s.v.t.a. sveže šejtane u Ramazanu. Čini se da su neki već svezani! ;-)
OSJETIM MIRIS RAMAZANA. Najljepši osjećaj