BiH
23

MUP ZDK obećao sigurnost mještanima Kraljeve Sutjeske i Ratnja

Piše: E. M.
Policija u Kraljevoj Sutjesci (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Policija u Kraljevoj Sutjesci (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut posjetili su Policijsku stanicu Kakanj, Franjevački samostan Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci, ali i selo Ratanj, gdje su razgovarali sa mještanima i obećali im sigurnost.

Žilić i Šut su u okviru radne posjete bili u Policijskoj stanici u Kaknju, gdje su razgovarali sa rukovodiocima o aktuelnom stanju na terenu i aktivnostima koje se poduzimaju na pobljšanju situacije u oblastima kriminaliteta, saobraćaja, javnog reda i mira.

Predstavnici MUP-a su nakon posjete PS Kakanj posjetili i Samostan u Kraljevoj Sutjesci gdje su razgovarali sa gvardijanom fra Zoranom Jakovićem o bitnim pitanjima za rad i djelovanje kao i sigurnosti svih mještana Kraljeve Sutjeske, a naročito sigurnosti vjerskih objekata i vjernika.

FOTO: MUP ZDK
FOTO: MUP ZDK

U okviru radne posjete, predstavnci MUP-a ZDK posjetili su i mjesto Ratanj gdje je prije godinu dana Arnes Delić izršio razbojništvo i pretukao dvoje staraca hrvatske nacionalnosti Nikolu Crepulju i Maricu Kristić, koji su kasnije preminuli.

Mještani su u razgovoru sa Žilićem i Šutom iskazali nesigurnost zbog nepravomoćne presude kojom je Arnes Delić oslobođen optužbi iz mjeseca aprila prošle godine, ali i zbog mogućih novih razbojništava koji su česti u selu Ratanj.

FOTO: MUP ZDK
FOTO: MUP ZDK

Žilić i Šut su iskazali spremnost za formiranje policijske kancelarije u Kraljevoj Sutjesci čime bi se osjećaj sigurnosti mještana sela Ratanj podigao na viši nivo. Također, oni su još dodali da su već započete određene aktivnosti na poboljšanju sigurnosti svih mještana na navedenom području, kako sigurnost nijednog pojedinca ne bi bila ugrožena.

U cilju prevencije izvršenja krivičnih djela MUP ZDK pojačat će prisustvo policijskih službenika na navedenom području sa ciljem da zaštiti mještane Kraljeve Sutjeske i Ratnja te kako bi stvorili pretpostavke za miran i dostojanstven život i rad svih mještana.